Felgi 15

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Panowie mam w planach założenie do Espero felg 15 cali i w związku z tym mam pytanko jaka powinna być opona (rozmiar) żeby licznik nie kantował?

Tire calculator

Witka jak dobrze wyliczylem to 195/55 r 15 beda to samo srednice mialy po calosci jak 185/65 r 14 zgadza sie?

Zgadza się

A teraz pytanie z innej beczki! Jakie oponki na lato polecacie w tym rozmiarku? 195/55 r 15.

drogie , ale bardzo dobre Toyo , Yokohama , Noikan. A z nieco tańszych to Fulda , lub Pirelli P Zero

Ja mam dokładnie taki rozmiar felg i opon a wygląda to tak:

Ja polecam francuskie Micheliny (naprawdę świetne opony) i japońskie Toyo (świetne wyniki w testach).

Nokian NRHi

Nokiany są niezłe, ale jedno mnie zastanawia - do tej pory Nokiany wychodziły w testach dość przeciętnie, a nagle rewelacja, zupełnie jakby ktoś z marketingowców postanowił ,że niezależnie od kosztów Nokian zdobedzie rynek Europejski...

Mam nadzieję ,że to tylko spiskowa teoria dziejów

Z mojego doświadczenia naprawdę godna uwagi: BF Goodrich G-Force Profiler.....niezły wygląd, doskonałe parametry na suchej i mokrej, i bardzo mokrej nawierzchni , w tamtym roku baardzo optymalna cenowo

Michelin Pilot na suchym moim zdaniem wymiatają a na mokrym rowniez sa super

Oooo, ja mam właśnie BFGoodrich G-force Profiler 205/50/R15 i są zaje...fajne przy czym cena też przystępna. No i wytrzymalsze niż GoodYear Eagle F1 na których można przejeździć tylko jeden sezon BF'y super trzymają w zakrętach przy dużych prędkościach i na mokrej nawierzchni też nie sprawiają kłopotów pomimo szerokości (no, ale na mokrym też trochę wolniej jeżdżę). No i kształt bieżnika jak w Eagle F1 Po jednym pełnym sezonie minimalne ślady zużycia/super ścieralność Naprawdę polecam.
Ojciec jak i mój szef mają Micheliny Pilot Primacy i też polecam, na mokrej nawierzchni bardzo dobre i co też ważne ciche.

Jakie macie rozmiary opon na swoich felgach?? (pozastandardowe)

195/16/45

205/50/16 Miałem

a propo alufelg, może ktoś ma jakieś namiary na używane w W-wie ?

Jasne

www.allegro.pl

taaaa...obserwuje od kilku tygodni aukcje, ale jak na lekarstwo ofert z W-wy nie ma...

jezeli zaproponujesz dobra cene to moge zastanowic sie nad sprzedaza
felgi 15cali, opony 195/50/r15 bridgestone protenza 720 ktore przejechaly jeden sezon i maja 7mm bieznika!
poczytaj na www.testyopon.pl bardzo wysokie oceny, opony wygrala bardzo duzo testow...
pozdrawiam