Remont Łady

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zaczyna się robic ładna pogoda wiec podjołem decyzje o remoncie łady. Na początku zaczołem zbierać potrzebne cześci Tu wielkie podziękowania dla sherif-a od którego dostałem tylnią klape do mojej kombiaczki, dzisiaj upolowałem na szrocie lewe tylnie drzwi od kombi (polowałem na nie dobre pół roku) ( na szrocie zostały jeszcze prawe w dobrym stanie). Muszę jeszcze namierzyć przednie drzwi lewe i prawe, maske przedną od 2105 lub 2104 i przedną szybę. Może któryś z klubowiczy widział gdzieś na szrocie jakieś dobre przednie drzwi i mache. Dosyć dużo jeżdze po Polsce i zwiedziłem bardzo dużo szrotów i jest wielka bryndza z przednimi maskami od 2105 w dobrym stanie. W najblizszych dniach bede wymiwniać przednie błotniki i progi. Po skończeniu blacharki zabieram się za zawiechy a pożniej za serducho Do września powinienem się wyrobic.

I tu mam do Was pytanie:
Na jakie nieoczekiwane problemy natrafiliście podczas robienia blachy w ładach?

Pozdrawiam
PRYMI

Cytat:
2005-04-28 19:35:16, PRYMI pisze:
Na jakie nieoczekiwane problemy natrafiliście podczas robienia blachy w ładach? Pozdrawiam PRYMI

Że jest zgnita więcej niz Ci sie początkowo wydaje

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

A sam robisz remont? Z tego co widziałem to nie była taka zgnita tylko podziurkowana Może trocheo szpachli by dało lepszy efekt w stos do ceny.

szpachla popieram.. a na wieksze dizuru kup taka szpachle żywiczną co jak zastyga robi sie jak plastik.. sam tym latalem i bardzo dobrze trzyma.. latalem dziure wielkosc okolo 15x10 cm

Z braku funduszy robić bede sam. Tak jak pisa lem musze zebrać potrzebne mi części, doprowadzi c je do stanu uzywlno seci i dopiero wtedy zalozyć. Problem w tym ze dosyć ciężko dostać te elementy w dobrym stanie i musze na nie polowac No ale mam nadzieje ze do wrzewsnia się wyrobie, bo poźniej już nie bede mieć zupełnie czasu. Bede świeżo upieczonym tatusiem i cały czas bede poświecać komuś innemu.
Pozdrawiam
PRYMI