MotoNews.pl

[126]problem z elektryką:/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem.....z zegarem konkretnie jesli przekręce kluczyk i włącze światła krótkie to zapalają mi sie kontrolki wszystkie gaśnie podświetlenie zegarów i strazałka poziomu paliwa idzie na fulll....co sie dzieje??????

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2005-04-26 21:56:59 ]
[ powód edycji: temat - oznaczenie modelu ]

Sprawdz "niebezpieczniki"....ja tak mialem,jak bylo jakies zwarcie w instalacji od swiatel. Pogmeraj kablami. moze to kwestia wylacznika swiatel???

-----------------
http://plepleple.pl

ok sprawdzę te bezpieczniki w sumie dawno do nich nie zaglądałem ale mi sie wydaje że to jest wina zegara...bo mam w maluchu zegar od FL-a a deska jest starego typu więc coś musiało być przerabiane

Miałem podobny problem co do wskazówki paliwa okazało się że mam zwarcie srrawdź sobie a do zegrów to gdy włanczałem podświetlenie włanczała mi sie kontrolka świateł długich (niebieska) okazało się że nie mam uziemienie tz(-) też sprawdź.

ok dzięki....sprawdzę to co powiedziałeś możliwe że jest jakieś zwarcie......a co do braku masy to nie wiem ale sprawdzę

Ja miałem cosik takiego to poruszałem kabelki od włączników przy desce i było GIT (nie wiem tak naprawde co się działo)

ok sprawdze te okablowanie a tak w ogóle to w maluchu taka prosta jest elektryka i tyle z nią problemów czasami:/

I jak działa już jak coś to sprawdz czy masa jest to na bank to

Piter_Solution ma racje,ja tez tak mialem przy liczniku te same odjawy tylko ze w kancie,okazalo sie ze masa(-) jest zbyt slaba.Zrobilem nowa i jest gitara POZDRO