MotoNews.pl

Help`````jaka skrzynia do hertz`a HS 250 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
help`````jaka skrzynia do hertz`a HS 250 ??
kupiłem taki głośnik i nie wiem jaka skrzynie do tego bass-reflex czy zamknietą.... myśle nad bass-reflex winISD pokazuje na tym głośniku 44,4 L ```` i nie wiem czy to bedzie dobre dla tego głośniczka

Wszystko powinno być napisane w zestawie, czyli jaki rodzaj skrzynki, jaka kubatura itp. Jeśli nie ma to zostaje wybór rodzaju skrzynki (chociaż do każdego głośnika producent zazwyczaj zaleca konkretną obudowe) i wszystkie dane glośnika trzeba wrzucić do programu obliczającego pojemność skrzynki.

hmmm no cos tam jest ale tam sa rózne przykłady jest skrzynia i bass-reflex i zamknieta i nie wiem własnie która była by lepsza.....

Elo. Obudowa zamknięta ma to do siebie że jest najmniej wymagająca jeśli chodzi o obliczenia, czyli jeśli nie masz możliwości dokladnych obliczeń to taką wlaśnie wybierz. Innym plusem jest jej szybki i dynamiczny bas. Natomiast skrzynia basowa z bas refleksem charakteryzuje się większą skutecznością (jest głośniejsza) ale wymaga dokładnych obliczeń: kubatura, miejsce umieszczenia bas refleksu, srednicy i długości rury. Mialem kiedyś obudowe zamkniętą i moge ją polecić, ładnie masowala plecy.

hmm nie wiem co robic myslalem ze moze ten post zobaczy ktos kto ma taki glosnik... chyba zdecyduje sie na bass reflex
a ma ktos moze jakąs instrukcje obslugi programu win isd...

Wal go w zamknięta tak ze 30l starczy spokojnie. Mam es300 i nizszego basu nie potrzeba zwlaszcza w aucie. Do tego daj konkretny wzmacniacz a zobaczysz co taki hz potrafi. Moze nie jest to szczyt jakosci ale gra przyzwoicie i nie bedzie za cicho.

hmmm 30 litrów troche duzo slyszalem ze do niego zamknieta zalecana przez producenta powinna miec 13 litrów....a który jest lepszy hs 300 czy es 300 ??

sprawdzilem w ksiazeczce producent zaleca w zamkniętej 20l b-r 28l. Jak wolisz. hs to stara seria zostala wycofana i na jej miejsce weszly es maja troche wieksza efektywnosc i troche inne parametry. Ogolnie pod wzgledem brzmienia bardzo zblizone.