Fotki na sezon letni:) fiat 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przedstawiam panstwu moja wersje fiacika na sezon letnioponki 175/50-troszke nisko ale mi sie podoba-wiem wiem-wneka miedzy przednim kolem a blotnikiem jest spora-ale postaram sie ja zniwelowac z tylu doszly dystanse-2,5 cm na strone koncoweczka wydechu tez jakas bedzie
pozdrawiam i zycze milego ogladania

e ale śmiesznie wygląda
trche jednakowoż za małe te felgi do tak duzego auta

wsadź jakieś 16 lub 17 cali bedzie wygladac poważnie

a co z felgami poserzanymi ???? miales chyba jakies??? duzo lepiej by sie prezentowaly niz te.Ogolnie to by sie przydaly jakies 15 z rantem

Ja też lubię małe kółeczka-przyspieszenie lepsze Fakt, że kosztem v-max'a ale gdzie się u nas rozpędzać

Jeździłem na 195/50 lub 185/55. W tej chwili w garażu na aluskach czekają 185/60 i myślę, że będą w sam raz (wszystko 13").

Zastanawiam się nad ofertą markgumu-mają oponki 175/50 po 200 zeta za sztukę. Polody na nich lata i sobie je chwali, podobnie jak kilku rajdowców, którzy używają ich w treningówkach (nazwiska pominę ). Czy ktoś z forumowiczów już śmigał na nadlewkach z markgumu?

[ wiadomość edytowana przez: -SerU- dnia 2005-03-22 20:25:29 ]

ja kiedys na malcu mialem - powiem Ci ze dawniej odklejal sie bieznik - teraz juz sa duzo lepsze, pozatym nie wiem ale chyba moge Ci takie opony nowe z gwarancja zlatwic taniej niz za 200 zloty , dowiem sie i dam znac.

taki rozmiar to ja mam w 126 swapie do kanta wydaja mi sie za małe

taki rozmiar to ja mam w 126 swapie do kanta wydaja mi sie za małe

zdecydowanie za niski profil na 13'' DF musi miec cos wiekszego 14'' - 15'' na niskim profilu i wtedy sie ładnie prezentuje

aporpos fiata no coz koleczka za male, jesli bys go obnizyl to wtedy bedziesz szurał juz wydechem i micha po betonie, moja rada felgi stalowe - poszerzane - z oponami 174/60 albo jakies konkretne 15, ale na to potrzeba juz extra keszu - ogolnie fiacior extra bantit style no nie bede tu sie wypowiadal na temat tych klamek z tylu a wlasciwie ich braku ;-P

BTW: moja rada, na uwadze miej ją, niesforni razem ołejeją

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2005-03-22 22:21:26 ]

Seru dobrze gada na tych kólkach jest mocno skrócone przełożenie główne. Liczyłem to kiedyś i z suchej matmy wyszlo przełożenie 4,44 i chyba 1,6 sekundy mniej do 100 oczywiście Vmax spada o ok 15 km/h. Ja też lubię małe kółka old style rally look. Zimówki Markgum ok kolo miał w malcu rwały snieg że aż miło. Slicka polecam do sportu trzyma w zakrętach że ja pier..

[OT]
ja mam z prozdu 195/45/14 slicki home made z dunlopow - i jebane ni kuta - wogole nie trzymaja - chyba musze poczekac az druty wyjda - wtedy dopiero bedzie trzymanie

imho za małe są i nie pasują do kanta, widziałbym tu raczej coś z oldschoolowych ATS albo np Borbety. Najlepiej jescze z parapetem i w większym rozmiarze bo te wyglądają jakbyś miał cowpacki . Ale og. kanta masz fajnego, nawet ten bez-klamex-system przejdzie

175/50 markgumu -> polody w niecałe 40minut robi z nich slicki

jednakowoż w malcu miałęm 135/80 12 ichnej pordukcji i scierały sie jak głupie po niecałych 12000km (z tego 70% w terenie nie asfalt) ponad połowy juz nie było i jeszcze sie urywały niektore kostki ;/ wole kupic za troche wiecej DEBICE D124 ktora jest do malca stworzona wrecz

Ale sie czepiacie...jakby mial pieniadze to by kupil jakies polerowane 15.........Mi sie podoba jest GIT...widze,ze sprezynki sie pociely

Cytat:
2005-03-22 23:00:26, mufaz pisze:
Ale sie czepiacie...jakby mial pieniadze to by kupil jakies polerowane 15.........Mi sie podoba jest GIT...widze,ze sprezynki sie pociely

a co maja pieniadze do polerowanych 15?? mozna takie kupic za rozsadna kase a wypolerowac samemu zaden problem.
co do fiata to mi sie tylnie lampy podobaja bo pokazalem ten system bialo czerwony jako pierwszy na forum

takie by Ci pasiły

pewnie,ze by pasily takie..jesli chodzi o to co pisza niektorzy-nie mam kasy na 15-stki,jesli bede miec kase na nie to na pewno bedziecie wiedziec na razie uzywam tego co mam wiec nie moge z gowna wyzezbic labedzia w miare uplywu czasu fele sie zmienia a jesli chodzi o kolor kloszy to ja juz je dawno mialem bialo czerwoneale koncepcje sie szybko zmienaja-jak pogoda

Cytat:
2005-03-22 23:21:49, Krupek pisze:
pewnie,ze by pasily takie..jesli chodzi o to co pisza niektorzy-nie mam kasy na 15-stki,jesli bede miec kase na nie to na pewno bedziecie wiedziec na razie uzywam tego co mam wiec nie moge z gowna wyzezbic labedzia w miare uplywu czasu fele sie zmienia a jesli chodzi o kolor kloszy to ja juz je dawno mialem bialo czerwoneale koncepcje sie szybko zmienaja-jak pogoda

2003-11-11 00:47:57 pokazalem pierwszy raz swoje no ale nie wazne
jak chcesz 15 to sprzedaj te co masz i kup 15 za 500zl kupisz juz cos fajnego wiem bo niedawno byly kupowane 15stki szprychowe z rantem do GEG2
co do fiata to sie nie wypowiadam bo nie podoba mi sie taki styl i juz

oknie bede sie klocil kto pierwszyprzykro mi ze nie podoba Ci sie moj stylale taki juz mammoze kiedys sie wypowiesz

Cytat:
2005-03-22 23:33:24, Krupek pisze:
oknie bede sie klocil kto pierwszyprzykro mi ze nie podoba Ci sie moj stylale taki juz mammoze kiedys sie wypowiesz

nie ma sensu sie klocic wypowiem sie na temat fiata jak go zrobisz na oryginal a nie sory moge sie teraz wypowiedziec masz fajna polerke pod macha