Wymiana podświetlania..Lantra..??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie a mianowicie jak wymienic podswietlanie przy regulacii ciepła i nawiewu w lantrze jak sie do tego zabrać podpowiedzcie bo nie mam zielonego pojęcia nie chce czegoś spierdasić jak najprościej sie do tego zabrać i jakie tam idą żaróweczki czy cuś.....??(tak to jest jak sie całe życie maluszkiem jeżdziło......)

heh moge ci pomoc bo juz to robilem w swojej lantrze. Aby wyminic zarowki musisz zdjac panel przedni konsoli glownej. Zeby to zrobic musisz odkrecic jedna srube przy kierownicy oraz 2 sruby po wyjeciu popielniczki w panelu, potem trzeba podwazyc zatrzaski przy kratkach nawiewu tez na panelu centralnym. teraz mozesz juz obrucic panel z regulacja nawiewu. Caly panel regulacji nawiewu posiada 2 zarowki. Wyjmujesz je przekrecajac lekko w bok. Zarowki sa o mocy 1,2W 12V. Mozna je kupic w sklepach samochodowych chyba za jakies 2 zł, ja kupowalem komplet 2szt philipsa za 7zł troche drogo ale wole miec pewniejsze zaroweczki bo niechce zaraz znowu sciagac caly panel, nie od dzis wiadomo ze stare zatrzaski sie wyrabiaja. Potm juz tylko znowu wszystko skrecasz i gotowe. Dla calosci dodam ze sa jeszcze na panelu 2 takie zarowki jedna do podswietlenia zapalniczki i jedna do podswietlenia popielniczki Oraz 4 zaroweczki/diody 0,6W do podswietlania przyciskow od podgrzania tylniej szyby i swiatel przeciwmgielnych (tez je juz raz wymienialem ) ogolnie rzecz prosta ale denerwujaca bo trzeba uwazac zeby czegos nie ulamac podczas rozbiurki.

Dzięki jarrni będe dłubał cieńko to widze bo mam no jak to napisać hmmmm mało delikatne ręce i pewnie coś urwe ale spoko dzięki za opis super krok po kroku pozdro i jeszcze raz dzięki....