MotoNews.pl

Pasek klinowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czemu piszczy mi pasek jak wlacze swiatla + dmuchawa i ogrzewanie przedniej i tylenej szyby ? naciagnac sie paska nie da bo ma samo regulacje :|

Masz samoregulację paska alternatora ??? Pierwszy raz słyszę. A pasek zmień jak piszczy jest zuzyty.

pasek zostal wymieniony 600 KM temu

widocznie masz zadługi pasek i samoregulator niema epy go naciagać

1. -Darku
Ja też mam samonapinacz na pasku alternatora. Tak jest w wersjach ze wspomaganiem + klima (i do tego Zetec).
2. Ja wymieniałem pasek na początku kwietnia (firmy Gates - czy jak się to pisze) i jak na razie nie mam żadnych problemów. Nie wymieniałem przy tej okazji żadnego z kół prowadzących pasek.
pozdrawiam
Arturek

obstawiam rolkę napinacza paska..paskudne urządzenie które nie występuje w zamiennikach i w ASO kosztuje jakieś 560 PLN. miałem to samo..po wymianie rolki ustąpiło

Cytat:
2005-04-21 13:44:36, Artur_ST pisze:
obstawiam rolkę napinacza paska..paskudne urządzenie które nie występuje w zamiennikach i w ASO kosztuje jakieś 560 PLN. miałem to samo..po wymianie rolki ustąpiło

Można taniej Znajomi mechanicy zrobili mi jakiegoś dystansa i bez przeróbek mogę wkładać teraz rolkę prowadzącą z Mondeo Zetec'a
Cena takiej rolki to ok. 85 zł w Emti - "troszkę" taniej

Można wymienić samo lożysko i będzie jeszcze taniej Przebijasz??

Cytat:
2005-04-23 11:11:05, Artur_ST pisze:
Można wymienić samo lożysko i będzie jeszcze taniej Przebijasz??

Tylko trzeba je czymś dobrze wkleić, bo inaczej zgobisz tę rolkę po ok. 20 km...
Myślałem kiedyś o wymianie samego łożyska, ale paskudy są wklejane i nie bardzo wiadomo jak to zrobić... A patent z rolką Mondeo działa
Swoją drogą oryginalna fiordowska mi się poprzednio po niecałym roku posypała (łożysko...)

Mam informacje że można wymienić samo lożysko i wiem kto to robił i działa Więc na przyszły raz oszczędzi się parę złotych. A tak na marginesie końcowe litery oznaczenia łożyska to rs

Cytat:
2005-04-23 11:22:41, Artur_ST pisze:
Mam informacje że można wymienić samo lożysko i wiem kto to robił i działa Więc na przyszły raz oszczędzi się parę złotych. A tak na marginesie końcowe litery oznaczenia łożyska to rs

Kto, gdzie, za ile i czemu tak drogo
Wożę już dwie oryginalne rolki do RS-a z rozwalonymi łożyskami. Można by je zrobić i trzymać w zapasie

powiem Ci jak się jakoś kiedy stykniem A jakbyś potrzebował to wiem kto ma używki ale sprawne więc jakby co ...