| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-12-17 15:52:10 jak przywiozłes auto z niemiec to zadzwoń do serwisu w którym ostatnio była naprawiana lub miała przegląd i podaj numer vin , lub zadzwoń do innego serwisu , ja dostałem numer za darmo w serwisie we wrocku czekałem 4 dni.lub popatrz, nieraz w briefie jest wpisany lub na radiu , lub w serwisówce rozwiązań jest wiele alw 200 pln to za dużo |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2005-12-17 16:52:53 Na giełdzie samochodowej lub elektronicznej rozkodują bez problemu za 20 zł |
WATER Omega A Caravan Kwidzyn | 2005-12-17 19:20:20 Wyslalem ci na maila pare programow do generowania kodow do radyjek. |
Twister31 Omega B Mrągowo | 2005-12-17 19:40:11 kochany
http://radiocode.proboards6.com/ to jest link do tych co ci podadzą kod do twojego radia za friko, musisz znać nr seryjny radia wybity gdzieś na korpusie obudowy, oraz nazwę radia, zresztą zobacz co ludzie tam podają, musisz po angielsku napisać 1 zdanie (proste jak zobaczysz jak ludzie formuują te prośby) i masz tylko 1 szansę, bo jeśli będziesz chciał 2 raz lub jeszcze dla kolegi to będą chcieli żebyś kupił program chyba za 600$ ale nie pamiętam. Tak więc: 1. spisujesz nr i nazwę radia 2. piszesz prośbę o kod i podajesz dane radia 3. czekasz
Powodzenia
Mi się udało i zapisałem kod na obudowie, bo pomyślałem że skoro ja nie miałem problemu ze zdobyciem kodu to złodziej tym bardziej, więc nie ma sensu chować
Powodzenia |
Twister31 Omega B Mrągowo | 2005-12-17 22:40:41 water
większość tych programów podaje 1 kod do radyjka 5555 buahaha ![]() |
Twister31 Omega B Mrągowo | 2005-12-18 19:23:05 oj sorki water
ale wim mniej więcej o jakie programy chodzi bo jest ich kilka radio decode z serii 1... ew. 2.0, car radio calculator, itp a i tak wszystkie do d... |
WATER Omega A Caravan Kwidzyn | 2005-12-18 22:15:39 OK, OK, ja też nie potrzebnie się unoszę, no to łapa na zgodę. |
Twister31 Omega B Mrągowo | 2005-12-18 22:16:33 spox ![]() |
kusy Czarna Bestia B Ostrołęka | 2005-12-19 17:24:39 A jak nie to rozkodują ci spece od montażu radyjek samochodowych. U nas biorą po 20zł. Jest taki sklep z radiami i innymi gadżetami do wozów i za zdekodowanie radia biorą 20zł. Pokażą ci jak wpisać kod i którym klawiszem zatwierdzić. A za 20 zł to nawet dobrej 0.5-tki nie kupisz. Także...... |
mrozek1 Volvo S80; Rav4 lodz | 2005-12-21 16:56:23 koledzy,
troche kombinujecie. nie wiem, czy to akurat jest takie proste z tym kodem w przypadku siemensowskiego ncdc. Tez mam taka zabawke (+ jeszcze zintegrowana nokia, czyli symbol 2015). kiedys ktos na elektrodzie mial projekt pt. wstawienie ncdc z kolorowym wyswietlaczem bodajze do corsy i na kodzie zawisl. ponoc zostaje jedynie serwis, poniewaz kod jest trzymany w ecu (sterownik) auta. GregorS, podeslalem ci priva - olej kod, mozesz rozlaczac aq bez obaw. tez mialem pietra, ale moj przezyl: - rozladowanie aq + odpalanie na kablach z drugiego auta - odpiecie tylko masy i calego aq - demontaz ECU, chip, montaz z powrotem (o ten zabieg najbardziej sie obawialem, ale bylo no problem) Tak wiec smialo zdjemuj klemy, nie ma powodu do obaw. No chyba, ze sie myle.... ))
BTW, wiesz ile te radyjka kosztowaly naszych poprzednich wlascicieli przy zakupie auta? teraz za polowe tek kwoty mialbys wypas pt. gps, dvd, gsm, z touch screenem i innymi bajerami
no, ale cieszmy sie, ze niemce mialy gest... |
GrzegorS LOB MEMBER Opel Omega C kombi Łódź | 2005-12-22 22:43:20 Dziękuję Wam wszystkim
tak przypuszczałem ,że kod nie będzie potrzebny ponieważ na tym modelu radia nic nie jest napisane (ncdc2015) a na innych jest na czołówce napisane code. tak więc jak już padnie akumulator to śmiało rozłączę i się przekonam na 100%. póki co zocowuję w schowku programy do odkodywania i stronkę do "dobrych ludzi" za co bardzo dziękuję. pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowych i radosnych świąt GrzegorS |
![]() -lancer omega B siedlce | 2006-04-12 21:13:50 i tak zrobiłem jak pisaliście
napisałem do dobrych ludzi o kod podali poczytałęm jak wpisywać kod tak też wprowadzałem ale nic nie wyszło chyba radio z OPLa w Seicento nie bedzie grało |
ryba-1 Jeep Grand Cherokee Bydgoszcz | 2006-04-13 08:52:01 zawsze przed zdieciem klem mozna podlaczyc do nich prostownik na postrzymanie pradu i wtedy wymienic ako.tylko nie wiem czy sie nic nie popsuje( u mnie jak mialem kiedys radio z nieznanym kodem w hondzie bylo ok) |