Okleina do kokpitu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Rzućcie okiem na te okleiny:
www.tuning.pl-okeina_do_Espero
Może ktoś sprawił sobie takie?
W opisie towaru mamy: " DAEWOO ESPERO, ROK 95-97 ".
Czy to znaczy, że do młodszych nie będą pasować? Czym się różnią?

--
Wiesiek (Maestro)

Po pierwsze: nie dalej jak 15 minut temu oglądałem ten katalog w sklepie we Wrocławiu - okleiny były chyba po 143 złote - a więc taniej.
Po drugie - mam takie okleiny, ale nie wykorzystałem wszystkich.
Np. tych wokół tablicy z zegarami.
Kompletnie nie pasował taki element niewidoczny na zdjęciu okalający otwór między fotelami, w którym ja trzymam np. telefon.
Za krótki jest również element na popielniczkę tylną, ale ten założyłem, bo i tak wygląda fajnie.
Ale generalnie pasuje to dość dobrze i co najważniejsze bez żadnych poprawek trzyma się już 4 lata.
Moim zdaniem zdecydowanie ożywia wnętrze esperala.
Oczywiście do wyboru są nie tylko "drewniane" - samych "drewnianych" są 3 rodzaje.
Aha - mam rocznik taki jak ty czyli 99.
Pozdrawiam

Dzięki za szybka odpowiedź.
Ale jeszcze powiedz, jak gruba i sztywna jest ta okleina, jak się ją montuje i kształtuje (czy może trzeba podgrzewać?) i czy ma klej już na sobie, i czy rzeczywiście drewno przypomina a nie jakiś badziewiarski plastyk?

--
Wiesiek (Maestro)

Kurczę łądne to jest... i całkiem sporo elementów

mój koleszka ma coś takiego w fieście wygląda etetycznie , montuje się łatwo , lepiej na ciepło np.suszarką , jest to stosunkowo sztywne

Okleina klej ma na sobie. Trzeba ją podgrzać suszarką.
Nie robić tego na mrozie - najlepiej w ciepły dzień lub garażu.
Montaż jest banalny - trzeba równomiernie przez jakąś minutę podgrzewać i przyłożyć do odtłuszczonej i czystej powierzchni.
Montaż można poprawić podgrzewając już przyklejoną część.
Wszystko jest opisane na opakowaniu i zgadza się z rzeczywistością
Grubość ma jakieś 1-1,5 mm - nie pamiętam już dokładnie.
Sprawdzę po południu w samochodzie.

Od razu napiszę, że okleiny nie mają niestety idealnych wymiarów, ale wyglądają dobrze - każdy kto w ogóle zwrócił na nie uwagę był przekonany, że to wykonanie fabryczne - Espero De Luxe
Towar mogę polecić, o ile komuś w ogóle takie rzeczy się podobają.
Ja w każdym razie jestem z tego zakupu bardzo zadowolony.
Jeśli moja cyfrówka poradzi, to spróbuję może po południu zrobić jakieś zdjątka z bliska i sam ocenisz.
Pzdr

Popatrzcie też na fotele na zdjęciu z tego linka - skóra czerwona?
Elegancja, że hej. A potem na podłogę - najbardziej podłe gumowe rynienki.

--
Wiesiek (Maestro)

Witam ja mam okleinke juz drugi rok taka a'la carbon nie mahon i wyglada fajnie (i trzyma sie tez OK)

o tak zdjątka by się przydały

Okleinke zamontowałem pół roku temu i trzyma się bez zarzutów Orzywiło mocno to szarawe wnętrze a teraz jeszcze domowym sposobem oklejam skóropodobnym materiałem boczki i co sie da aby ladnie wygladało

Okleiny z Romaru są najtańsze i niestety najbardziej hmmmm...słabe jakościowo

Niedawno był wątek o tym ale za cholerę go nie mogę znaleźć....ulubione hasło naszych Modów (i nie tylko) : "WYSZUKIWARKA"....tak mnie wnerwia że hej!

Idealne wręcz pod każdym prawie względem są okleiny hitlerowskie..prawie bo cena już daleka od ideału

P.S. jednak się udało !....znalazłem....proszę bardzo : WĄTEK ..inny..O OKLEINIE DREWNOPODOBNEJ

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-04-25 16:16:51 ]

Amatorzy oklejania nie zdecydowani co do rodzaju okleiny mogą sobie tutaj:
virtualne_okejanie
jednym kliknięciem zmienić machoń na orzech czy też inny carbon.
Jest też instrukcja obsługi tzn. klejenia.

--
Wiesiek (Maestro)

no właśnie na okleiny tej f-my jeszcze można się zdecydować - kiedy mam wydać na to więcej niż 200pln to wolę sobię odpuścić, a że jakość gorsza - come on, a niby to nasze autko jakieś jakościowe jest