PRASA PORANNA ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Pomyślałem, że może będzie ten temat cieszył się zainteresowaniem, jeżeli nie to trudno. Umieszczalibyśmy tutaj jakieś ciekawsze informacje z prasy itp.

Np.

w Auto Świecie nr.19 z 9 maja jest ciąg dalszy o "bitwie" o akcyzę. Artykuł "Robimy korektę" na stronie 35.

Piszą m.in. , że samo złożenie wniosku o zwrot akcyzy nie wystarczy, trzeba też złożyć cyt. " skonkretyzowane żądanie poprzez złożenie korekty do deklaracji uproszczonej" szerzej w gazecie. Jakby ktos chciał wiedzieć coś dokładnie to piszcie.

Piszą jeszcze coś ciekawego: " ponadto w przypadku samochodów sprowadzonych z krajów UE wnosi się także wysoką opłatę za kartę pojazdu(500zł) oraz opłatę za wydanie dokumentu w urzedzie skarbowym(150). Te opłaty to dodatkowe, niezgodne z prawem UE, ukryte podatki, których wysokośc znacząco przekracza koszt czynnosci administracyjnych."

A teraz z innej beczki: (niektórzy pewnie poczuja się dotknięci)

cytat z tej samej gazety str 18. (list czytelnika)

"Jesteście niepoprawni! Przez wasz AŚ nr. 17-18/2005 omal nie doszło do rozwodu, sprzedazy domu i zapozyczenia się na 20 lat. Chodzi mi o powracające w wielkim stylu BMW serii 6 w wersji M. Po 15 latach Bawarczycy zaprezentowali auto, które może byc obiektem westchnień, powodem właśnie takich zdarzeń losowych jak moje...M6 udowadnia, że BMW umie wywoływać emocje i z dobrego zrobić lepsze. Piękny samochód... "

Chyba pomysł nie przeszedł lub każdyy wertuje prasę żeby czymś zaskoczyć.

Cytat:
2005-05-13 14:37:09, cjanek pisze:
Chyba pomysł nie przeszedł lub każdyy wertuje prasę żeby czymś zaskoczyć.

Z " Allegro i inne" też tak było, na początku cisza, a póxniej sie rozpisali. Nie chodzi o to żeby pisac cokolwiek tutaj, tylko cos wartego uwagi, np o BMW, czy nawet innych markach, jakies dobre cytaty, zdarzenia, porady, głupoty, które wypisuja od czasu do czasu redaktorzy, sugestie, które pojawiają się w gazetach, a jak wiemy nie wszyscy je kupują. Ja tez nie jestem stałym czytelnikiem prasy, ale od czasu do czasu kupuje różne różności.
Myslę, że część artykułu jaką przytoczyłem, wielu może zainteresowac(akcyza) a nawet może oszczędzić im nerwów i pieniedzy.

PS: Cjanek, nie patrz tylko na ilość postów, a popatrz też na liczbę wchodzącą tutaj.(to tez o czymś świadczy) A jak sie nie przyjmie to pójdzie w zapomnienie i już