LPG - KIEDY ZAKŁADAC A KIEDY LEPIEJ NIE??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Od pewnego czasu planuje założenie instalacji gazowej do Hyundaia Lantra 1.6 16V wielopunkt 93 rok. Silnik ma juz przejechane 210 000 i ciśnienie w cylindrach po 9. Boję się że po założeniu gazu nie zdąży mi się on zwrucić a silnik ulegnie uszkodzeniu. Ponadto zastanawiam się jaką instalacje założyc i w jakim serwisie (na terenie szczecina).(Myślałem nad leonardem w gaztechu ale to prawie 3000zł). Jak myślicie czy warto do takiego samochodu zakłądać lpg?
W jakich przypadkach nie powinno się juz montować Gazu???
Pozdrawiam Damian K

[ wiadomość edytowana przez: damian-k dnia 2005-05-17 20:52:37 ]

[ wiadomość edytowana przez: damian-k dnia 2005-05-17 23:59:08 ]

zależy ile jeszcze km masz zamiar pojeździc ??

Jak narazie przejezdzam ok 1000 km miesięcznie ale w wakacje i od września napewno więcej

Cytat:
2005-05-17 20:14:29, damian-k pisze:
Ponadto zastanawiam się jaką instalacje założyc i w jakim serwisie (na terenie szczecina).(Myślałem nad leonardem w gaztechu ale to prawie 3000zł).

Zacznij od tego by poszukac instalacji II generacji za 1700 - 2000 zl. To na pewno polepszy 'ekonomike' tego projektu. Przy takim zalozeniu, koszt instalacji zwroci sie za ok 20 tys km.

Zrobiłem dziś remont głowicy i jeszcze raz pomiar ciśnienia, tym razem mechanik stwierdził że jest po 12 (Chyba atmosfer) w takim razie wydaje mi się że zmienia to postać rzeczy. Problem jest w niewielkim spalaniu oleju.

Ja mam Astrę 1,6 i LPG z kompem po roku się zwróciła.