Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() RUFF 126p i.e Poznań | 2005-05-16 22:58:00 Elo walcze już z tarczami ponad rok i powoli mnie to już nudzi. Ciągle jest ten sam problem po skreceniu kołami pedał hamulca wpada w podłoge weżyki sie odkręcają od zacisku a jak juz sie poluźnią to weźyk zaczyna obcierać o mocowanie weżyka i sie zrywa. Tarcze w ostatniej fazie działają już extra ale niewiem co z tymi wezykami mam je od malca przykręcone na klej i dodatkowo zabezpieczone blaszkami przed odkręceniem skierowane są w dół i przykręcone mozliwie jak najbliżej odpowiecznika a i tak sie luzują.. Dodam że w identyczny spośób zalożyłem taki zestaw kumplowi i od 1,5 roku zapomniał co to jest grzebać przy hamplach. Macie jakieś patenty może weżyki od DF dodatkowo gdzieś podwieszone opaskami cokolwiek? bo jak tak dalej pójdzie to wracam do bębnów. |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-05-16 23:31:33 trza bylo se od cc zalozyc, tam jest to lepiej skonstruoowane. madcarowi na DFie tez pamietam sie odkrecaly i to ciagle jeden |
![]() PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2005-05-16 23:41:15 moim zdaniem masz za krotkie wezyki. i dopuki ich nie wydluzysz to nie pozbedziesz sie klopotu.
jak mogles zalozyc wezyki i nie sprawdzic co sie z nimi dzieje w sktajnych polozeniach???????????????????????????????????????? |
![]() Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2005-05-16 23:48:42 mnie w 127 tez sie przez 5 lat jazdy dwa razy odkrecil prawy wezyk{ mialem nowe fabryka zaciski od 125 zalozone} wymienilem uszczelki miedziane i trzymal tak po 2 lata a potem znowu "rosil" plynem po zacisku, teoria PG jest chyba sluszna wezyk za krotki moze byc i go za bardzo skreca i luzuje... powinna ta "blaszka" temu przeciwdzialac ale widac niebardzo.... ![]() |
![]() stefanax 126p Poznań | 2005-05-16 23:58:52 wezyk nie jest krotki z moich doswiadczen. wszystko jest ok. sprawdzałem kiedys u siebie przy max skrecie i pracy zawieszenia wahacz uderza o srube odkrecajac ja. mialem kilka razy tak samo. pozniej przyjrzalem sie dokladnie i okazalo sie ze sa slady obratc na wahaczu. sprawdzielm co sie dzieje bez zakladania kola i okazalo sie ze to wlasnie wahacz odkreca srube a potem to juz idzie dalej. mozna sprobowac zalozyc zaciski srubami do dolu. ja tak mam zalozone od SC i nic sie nie dzieje. odpowietrzylem je i dopiero zalozylem...dzilaja juz chyba przeszlo rok i jest ok |
![]() Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2005-05-17 07:52:59
ciagle byl...problem z lewym kolem... no nie ciagle...bo po tym jak ze 100km/h hamowalem bez przednich hebli...z uciekajacym plynem....to zostalo to porzadnie i raz na zawsze "ukrucone" ![]() i ja mialem przewody od DF`a...przerobione na maluchowskie "konce"...ale to laczoce sie z przewodem sztywnym...a do zaciskq byly mocowania orginalne..+ jakies patenty mechanika z podkladkami specjalnymi...bo w DF`ach ez lubia sie odkrecach podobno ![]() |
![]() RUFF 126p i.e Poznań | 2005-05-17 08:18:12 Problem w tym że na postoju sprawdzam co sie da i wezyk o nic nie chaczy dopiero jak sie poluzuje zawsze było to z lewej str ale teraz już z obu póściło. Spróbuje obrucić zaciski odpowietrznikami na dół lub wykonam inne mocowanie płytek od jarzma tak aby zacisk był skierowany pod kątem w dół. Dodam że teraz miałem poważną glebe przodu może to ostatecznie wykończyło weżyki, zakładam dzisiaj szybki skret który ograniczy wychylenie koła to może też coś pomoże. Innym problemem było że przód był za mocny do tyłu i odrazu blokował ale jak wpadło ferodo to teraz hample są super nawet na mokrym tylko te j... weżyki. Wojtas zapodaj te foty. |
![]() wojtas7 F&F Wolny Słuchacz :) suzuki swift gti Wrocław | 2005-05-17 10:17:33 beda dopiero w przyszly piatek nie ma mnie w kraju. |
![]() armata F&F Sympatyk CC 1.1 / Skoda Felic ... Gdansk | 2005-05-17 19:33:57 jakich srób używacie do przykręcenia kół??? seryjne, od alu, czy tylko szpilki wchodzą w gre?? |
![]() K_24 orange extraklasa... Miasto swietej wiezy | 2005-05-17 22:55:04 a ja mam poprostu inaczej zrobione te blachy tak ze jazrzmo z zaciskiem jest nizej ,wezyk maluchowski spoko starcza i nie ma juz problemu ze sruba zacisku zachacza przy skrecie o wachacz bo wczesniej caly czas mi sie wezyki odkrecaly ..Ruff dobrze myslisz wlasnie tak obroc pod katem i bedzie gitara....pozdro!!! |