LPG za granicą....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie mam pytanie:
Wybieram sie do niemiec przez czechy chcialbym sie dowiedziec czy niema zbyt wielkich trudnosci z tankowaniem gazu?? Slyszalem ze tam sa jakies inne wlewy...?
Jesli ktos cos wie to prosze bardzo o porade
dzieki

Poczytaj, poszukaj, zapytaj tutaj.

Witaj maja inne wlewy,ale na stacjach obsluga zazwyczaj ma odp. reduktory i albo oni Ci zatankuja (ja raz jak spytalem grzecznie to gosciuprzyszedl podl. i zatankowal (choc rzadko bo tam jest samoobsluga LPG) a jak nie to placisz kaucje 20 Euro i idziesz tankowac a po skonczeniu placisz za LPG i oddaja kaucje jak oddasz reduktor pozdr

1. liste stacji w pdfie mozna znalezc an stronie klubu www.espero.of.pl
2. jezeli korzystasz z jakiegos atlasu na cd typu autoroute to gdzies w archiwum znajdziesz moj post o tym jak zrobic zeby sciagnac do tego atlasu stacje lpg
i jedna uwaga na koniec...przejsciowke (po niemiecku adapter) dokrecaj mocno ja sie na poczatku przez to sie nameczylem...
a na niektorych stacjach trzeba dlugo trzymac przycisk zeby zaczal leciec gaz, a jak puscisz czesto nie mozna dotankowac...trzeba isc zaplacic i od nowa tankowac...

a u naszych kolegow z czech tez sa wlewy inne czy to samo co nasze??

maly OT..na tym forum lpg pojawil sie watk ..zreszta sprawa juz i na naszym forum sie kiedy przewinela..ale temat jest ogolnie interesujacy..czyli..usuniecie zwezki-miksera tutaj

podrazylem temat i znalazlem cos ciekawego..czy ktos slyszal o czyms takim?? gazmikser

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-04-27 02:38:31 ]

No ale sie napracowales drazac temat Wszystko jak na talerzu

Jakos ten nowy mikser do mnie nie przemawia. Wszyscy wiemy, ze glownym problemem aut zasilanych na gaz jest zwezka - mikser. To, ze zamiast "kuchenki gazowej" wstawimy ladniej wygladajacy mikser to nic nie zmieni. Moze faktycznie lepiej miesza on gaz z powietrzem, ale czy ma to faktycznie az takie znaczenie i potem skutki jak opisuje to ten ktos na stronie? Najwiekszym problemem jest samo przewezenie, ktore ogranicza dostep powietrza na wysokich obrotach, kiedy jest wlasnie najbardziej potrzebne. Tego zaden nowy mikser nie zmieni, bo gaz potrzebuje (podobno) podcisnienia, zeby lepiej sie mieszac z powietrzem... Jedynym rozwiazaniem jest instalacja przynajmniej III generacji