| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-03-31 09:27:51 zacznij od sprawdzenia ustawienia zapłonu |
Dominik_G HF MEMBER Mitsubishi Galant EA2A Skawina | 2005-03-31 10:20:56 Na mój gust nie jest to spalanie stukowe, bez urazy. Spalanie stukowe występuje w określonych warunkach, jednym z nich jest nagrzany silnik przyczyniający sie do optymalnego spalania mieszanki. Piszesz, że stuka na zimno, sugeruję zawory. Dźwięk spalania stukowego powstaje wewnątrz struktury korb i tłoków w wyniku wpadania w rezonans tychże elementów powodowany samozapłonem mieszanki. Nie jest to stukanie metalu o metal Natomiast zawory zazwyczaj klepią na zimno poniewaz mają wieksze luzy niż na cieplo, fizyka - zmiana kształtu metalu pod wpływem temp. Pozdrowienia. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-03-31 16:54:55 cos mi się zdaje ze u kolegi nie ma aparatu bo ma układ bezrodzielaczowy.... wystarczy rzucić okiem na zasilanie świec... |
respi HF MEMBER HYUNDAI ACCENT Czeladź | 2005-05-06 08:43:07 Witam ponownie.
Problem dalej wystepuje. Dalej słychac ten klekot przy wchodzeniu na obroty i schodzeniu z nich. Dobrze słyszalne przy zimnym silniku i wjexdzie pod górkę. Przy tych temperaturach jest do zniesienia. Wczesniej pisałem ze to moze wina benzyny, ale teraz leje 95 i jest tak samo. Mechanik sprawdził i osłuchał samochód. Ten klekot ponoć dochodzi z dołu silnika. Sprawdził panewki i wał. Stwierdził ze te części są ok. Popychacze też ponoc ok. To w czym problem?? Moze ktoś ma jakieś pomysły co to może byc jeszcze?? Respi |