[pomocy potrzeba] Program do kompresowania filmów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje jakis program do kompresowania filmów ktoryjest łatwy w obsłudze, no i przy okazji moze jakies instrukcje jak z niego korzystac. Poprostu mam film ktory zajmuje kilka GB a potrzebuje go skompresowac do rozmiarów jednej płytki
Bede wdzięczny za wszelkie programy, ewentualnie linki do instalek i wszelkkie instrukcje.
BARDZO PILNE!

Z gróy dzieki ogromne

Pozdrawiam serdecznie
Kuner

to i ja sie dolacze. czego uzywacie do klejenia filmow i wstawiania muzy itp itd????
uzywa ktos windows movie makera?? bo mi cos sie z nim jebie bo jak chce dodac jakis efekt to sie wylacza

Kuner VirtualDub jest ok.
Ja mam cos firmy Adobe do robienia klipów.pozdro.

Jesli chcesz tego uzyc raz, to sciagnij trial dr. Divx i Divx PRO ze strony www.divx.com. Trial jest 15, albo 30 dniowy (nie pamietam dokladnie). Jedyny sluszny program do kompresowania filmow. Jest dwuprzebiegowy, wiec mozesz mu podac, jaka ma byc wielkosc pliku po kompresji, on raz przejdzie film i przeanalizuje, jak trzeba go kompresowac, zeby sie zmiescil w tym rozmiarze, a potem przejdzie drugi raz i go odpowiednio skompresuje. Uzycie bajecznie proste, mysle, ze sobie poradzisz.

Adobe Premiere
Adobe After Effect

To sa JEDYNE sluszne programy do dobrego profesjonalnego zlozenia klipu

co ty wiesz o zabijaniu

sony video vegas + duuza porcja pluginow z sonic foundry i do przodu. do tego wspieramy sie swishmaxem, flashem i paroma innymi

Cytat:
2005-05-02 11:53:54, ZoLt4R pisze:
co ty wiesz o zabijaniu sony video vegas + duuza porcja pluginow z sonic foundry i do przodu. do tego wspieramy sie swishmaxem, flashem i paroma innymi

wspieramy sie i potem widac efekty

Panowie, pytanie bylo o program do skompresowania juz istniejacego filmu, a nie o kombajn, za pomoca ktorego mozna zlozyc klip...

dokładnie
jedyny słuszny jak mowi VIR to dr.divx...program potrafi naprawde zdzialac cuda jesli chodzi o kompresje i jesli mam cos wypuscic to tylko z niego korzystam...