Kanapa/Samara

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj miałem problem ze złożeniem oparcia kanapy. Przesywam suwak a ty nic. Pewnie jakaś spężyna lub cięgno poszło. Jak tam się dostać?

Złożeniem, znaczy powrotem do jej normalnego położenia prostopadłego (prawie) do siedziska?
Suwak - znaczy ta gałka która odblokowuje oparcie? (ale jak to ma sie do złożenia?- do rozłożenia owszem ).

Znaczy z rozłożeniem, (ale chyba ze złożeniem, bo jak jest normalnie to jest rozłożona ) ... chodzi o to że chciałem załodować do bagażnika dłuższą rzecz i musiałem złożyć lub też rozłożyć oparcie kanapy ( pochylić o 45 stopni w do przodu, to znaczy w stonę przednich siedzeń, foteli ) I ten suwak lub gałka która odblokowuje oparcie kanpy przesuwa się normalnym ruchem ale ów oparcie kanapy się nie składa. Może ktoś po złości w nocy przespawał.

..uff

Musisz odkrecić te plastiki na oparciu kanapy od strony bagażnika. Możesz tylko mieć z tym problem, bo ja się z tym bawiłem przy rozłożonym oparciu.
W Samarze samo siedzisko się składa? :> Ja go za cholerę ruszyć nie mogę :/

HA! tak też myślałem, wybacz mi, ale lubie jak wszystko jest jasno i czytelnie napisane (bo potem mi ktoś pisze, że ja się nie znam, co jest bzdurą, no ale że ktoś nie potrafi zrozumieć, to jego sprawa ).
Zatem sprawa jest taka - musisz odkręcić osłony plastikowe któe przykrywają mechanizm zatrzaskiwania
Trzeba po prostu przesunąc takie dwa druty - jeden jest od prawego, drugi od lewego - mechanizm polega na tym, że przytwierdzone są do tego uchwytu- plaszki dwa druty - jeden powyżej mocowania, drugi poniżej - tworząc mechanizm wagi - więc przesuwając jedną gałką przesuwasz dwa druty naraz i pewnie po prostu nie ma połączenia tego ramienia z drutami
Powodzenia i miłego siedzenia w bagażniku

Dzięki

Cytat:
2005-04-29 22:39:50, mcbrain pisze:
Musisz odkrecić te plastiki na oparciu kanapy od strony bagażnika. Możesz tylko mieć z tym problem, bo ja się z tym bawiłem przy rozłożonym oparciu. W Samarze samo siedzisko się składa? :> Ja go za cholerę ruszyć nie mogę :/

Składa. Musisz wsunąć rękę miedzy siedzisko a oparcie znaleźć tasiemkę która ciągnie za blokadę pociągnąc i gotowe

Cytat:
2005-04-29 22:39:50, mcbrain pisze:
(...) W Samarze samo siedzisko się składa? :> Ja go za cholerę ruszyć nie mogę :/

heh...poważnie? - ja myślałem, że coś tam nie działa Ci mechanizm - o którym wiesz
Tak jak Kubik pisze.
A ja to tylko sprecyzuje:
wkładasz rękę w okolice mocowań pasów - mniej więcej środek kanapy - i szukasz tasiemki wąskiej - węższej od pasa no i ciągniesz za nią

To jest tam... i działa .
Fajnie się czegoś nowego o swoim samochodzie dowiedzieć

Cytat:
2005-04-30 08:40:08, mcbrain pisze:
To jest tam... i działa . Fajnie się czegoś nowego o swoim samochodzie dowiedzieć