Kolektor 1300 - wymiary ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szef tej firmy z poznania co robi Cit Cary po znajomościach zdecydował sie mi pomóc i powiedział ze wyspawają mi kolektor pod jednego webera do łady

Ale muszę im podać dokładne wymiary tej części webera do której mocowany jest kolektor oraz wymiary drugiego końca kolektora - tego co prowadzi do cylindrów.....
Jeżeli ktoś posiada takowe to proszę o wiadomości....
jeżeli sie nie uda to bede musiał zakupić na szrocie taki kolektor bo mojego mi sie nie chjce odkręcac.

znalazłem jedynie ten schemat ale on jest pod webera 40

Ja jutro bede miał kolektor w rękach to ci podam dokładne wymiary pomierzone suwmiarką

Suuuuuuuuuuper

Moj lezy w garazu, podejde to Ci zmierze wsjo dokladnie - mniemam ze od 1500 jest taki sam jak od 1300 - mowa o ssacym.

Cytat:
2005-04-27 23:17:30, Krzysztof-Fleszer pisze:
Moj lezy w garazu, podejde to Ci zmierze wsjo dokladnie - mniemam ze od 1500 jest taki sam jak od 1300 - mowa o ssacym.

Tak - bo ja żebym zebrał te wymiary to musiałbym wykręcić tego swojego albo zakupić ze szrotu...

a do 1500 nie wiem czy jest taki sam...mniemam ze tak

cholibka coraz bardziej sie nakręcam...........
teraz myśle tak:
kolektor ssący - weber - kolektor wydechowy - wałek - remont silnika..............
Fleszer chyba miałeś rację z tym: apetyt rośnie w miarę jedzenia

Cytat:
2005-04-27 22:04:11, zax pisze:
szef tej firmy z poznania co robi Cit Cary po znajomościach zdecydował sie mi pomóc i powiedział ze wyspawają mi kolektor pod jednego webera do łady

Spytaj go czy zechce zrobić coś dla mnie? Kolektor pod dwa dellorto + kolektor wydechowy... Węgierskie kolektory wziąłby ode mnie Lewar ( pod swoje Solexy) , a ja miałbym perfekcyjnie dopasowane do głowicy !!! Bo mam właśnie silnik na stole i mógłbym mu przywieźć głowicę i kolektory na wzór.

Cytat:
2005-04-28 10:42:24, Grzegorz2107 pisze:
Spytaj go czy zechce zrobić coś dla mnie? Kolektor pod dwa dellorto + kolektor wydechowy... Węgierskie kolektory wziąłby ode mnie Lewar ( pod swoje Solexy) , a ja miałbym perfekcyjnie dopasowane do głowicy !!! Bo mam właśnie silnik na stole i mógłbym mu przywieźć głowicę i kolektory na wzór.

Spytać sie spytam - jednak nie wiem czy facio bedzie sie chciał w to bawić......tak naprawde to mi wyraził zgode ledwo co.....gdyby nie mój brat który zbna sie z tym gosciem to nawet by ze mną nie ro9zmawiał bo oni sie takimi rzeczami nie zajmują.......w dodatku musze im podać rozmiary i w specjalnym programie dane i rysunki. Im sie nie chce w tio bawic - chcą tylko wyciąć co trzeba i pospawac dlatego pomysł z głowicą nie bardo by wypalił - ode mnie nie chcieli brac pomiarów...........

w dodatku nie podali ceny tylko: dogadamy sie !

npo ale zapytam sie zobaczymy co powiedzą

Mają pewnie CMC, czy jak to tam się nazywa - więc pewnie mają sterowanie "komputerowe" wyżynarki
Ja też byłbym takimi rzeczami zainteresowany, bo do skody, to mogę sobie spokojnie zamawiać, a do łady.. - sami wiecie jak jest

Grzesiu - prosze zrób zdjęcia swojego gaźnika, puszki, cięgien gazu, kolektora, mocowań. Bo zabieram się narazie za polonezowskie zasilanie mojego 1300.

widzę Zax,że ostro zabierasz się do roboty.

Pewnie nie chce, żeby ktoś go prześcignął

To tak na gorąco kilka wymiarów:

Jeszcze jeden skan kolektora:

Dzięki leszek