MotoNews.pl
2 [125] Przeróbka na klasyka (99738/5) - PT

[125] Przeróbka na klasyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie znalazłem takiego tematu, więc go otwieram
Chciałbym przerobić swojego kombiaka na klasyka, chodzi mi tylko o wygląd zewnętrzny. Jak zamontować atrapkę chromowaną, czy mocowanie refrektorów będzie pasowało, zderzaki przód i tył, czy pasuje mocowanie???

To już nie robisz z niego budki z piwem?
Atrapę się da, nie bez kombinowania oczywiście.
Reflektory są tak samo.
Zderzaki też tak samo.
Ale poza tym pozostają jeszcze
* nadkola przednie - aby zapodać odpowiednie kierunki główne i boczne małe
* dół pasa przedniego, chociaż w sumie dla bezproblemowego zapakowania nierdzewnej atrapy przydałoby się cały
* skoro chcesz chrom atrapę to dla wierności klasycznemu stylowi skalpele zamiast klamek kasetowych.

Mocowanie zderzaków na 99% pasuje
mocowanie atrapy nie do końca... brak jest chyba kilku otworów i jednej listwy - czy jakoś tak...
no i kwestia ilości i wielkości wycięć w pasie przednim poniżej atrapy...

kierunki przednie da się wpasować po uprzednim zmniejszeniu otworu na błotniku.

Edit: JAcek był o minutkę szybszy

[ wiadomość edytowana przez: Nomad dnia 2005-06-05 21:56:54 ]

Cytat:
2005-06-05 21:54:33, jacek_s pisze:
To już nie robisz z niego budki z piwem?

Piwowarka miała być z innego kombiaka (miałem dwa) ale znalazł się kupiec, więc upiekło mu się cięcie na pół
A co do tematu:
to da radę przerobić klamki drzwi, czy muszę kupić poszycie od klasyka??????

Cytat:
2005-06-05 22:29:16, MILES125 pisze:
A co do tematu: to da radę przerobić klamki drzwi, czy muszę kupić poszycie od klasyka??????

Wszystko da radę - ale raczej przerobić drzwi niż klamki.
A z zakupem poszycia do klasyka nie jest łatwo... delikatnie mówiąc...

[ wiadomość edytowana przez: jacek_s dnia 2005-06-05 22:33:19 ]

Skalpele to chyba odrobine przesada. Tzn. jasne ze mozna, wszystko mozna i wszystko jest dla ludzi, ale kombiaki ze skalpelami byly tylk przez 2 lata robione, pozniej kasetowe byly, wiec mysle ze to troche bez sensu. No chyba ze robisz mu naprawde generalke, to inna baja. Ale tak z technicznego punktu widzenia - wydawalo mi sie, ze skalpele maja troche inny system otwierania drzwi. Prawda to czy nie? Nie do konca wiem jak to opisac, ale mysle ze ktos dojdzie do tego o co mi chodzi