Radio - [Accent]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Mam Accenta i chce zmienic radio w nim i porozkrecalem juz wszystko ale nie moge go wyjac a mam oryginalne HYUNDAIA Wyjac w sensie wyciagnac Jak to zrobic Pomozcie ! Aha zamierzam kupic CLARIONA DB 348 bedzie on pasowal ? Pozdrawiam Sebastian

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-04-22 20:35:35 ]

czemu nikt nie chce odpowiedziec? Nic ei wiecie na temat, nikt z Was nei wymienial radia w accencie No chlopaki nie robcie scen Pozdrawiam

http://www.hmaservice.com/webtech/ tu jest wszystko!

u mnie w lantrze po zdjęciu maskownicy konsoli pokazała sie orginalna hyundajowska półkieszeń przykręcona od przodu 4 -śrubami ,dopiero po ich odkręceniu dostałem się do radia, a w tej kieszonce miałem VDO, a teraz mam FIRST-a sądze że clarion też wejdzie -powodzenia

No raczej bez ściągnięcia maskownicy konsoli środkowej się nie obejdzie, tak jak pisał daar trzeba wykręcić oryginalną półkieszeń i wtedy radio wyjąć, pasować będą wszystkie o rozmiarze 1DIN czyli praktycznie wszystkie. Tylko zastanów się nad tym czy radio ma być na stałe czy wyciągane, bo jak wyciągane to trzeba zmodyfikować blokady.

Witam
Przed zakupem lepiej sprawdz czy to radio będzie Ci pasowało. Ja nie sprawdziłem i musiałem w Ponym delikatnie powiększyć otwór bo mi nie mieściła się kieszeń od Philipsa.
Pozdrawiam

HEJA

taa...

starsze HA maja zaokrąglone kokpity

w nowszym [ od 2001 ] odkrecasz [ na dole kokpitu od frontu ] 2 sruby ktore widac przy wysunietej podstawce na napoje , maska kokpitu jest na zatrzaski , dalej zalezy od tego w czym miales do tej pory radio ...
powodzenia.

pawel

Dzieki za informacje MOj postep w demontowaniu radia jest niewielki. Otoz (za porada szanownych kolegow ) dostalem sie do radia Dostalem sie czyli moge juz odkrecic te 4 srubki itd. I tu pojawia sie kolejny problem (ale ja problemowy jestem ehh ) Teraz jak juz poodkrecam te srubki to nie moge go wyciagnac Ktoredy jest mozliwosc wyciagniecia go ? Czy musze jeszcze cos odkrecic? Prosze o POMOC bo mnie szlag juz trafia Nowe radyjka lezy na biurku a powinno grac Pozdrawiam Sebastian

Nie napisales ktoego masz accenta, ja u siebie w accencie I musialem odkrecic cala konsole srodkowa, musialem ja odchylic bo trzymaly ja jakies linki od pokretel i w ten sposob wyciagalem radio. Nie byla to latwa operacje, ale juz nowego pioniera nie udalo mi sie zalozyc tak jak chcialem, nowe radio zostalo wsuniete po upzrednim podpilowaniu tej kieszeni i teraz tak nieciekawie wystaje z konsoli. Jak bedziesz zakladal nowy sprzet to sie nie spiesz tylko pzreanalizuj wszsytkie mozliwosci i sprobuj zalozyc to radio jak sie da najlepiej. Tyle moglem ci doradzic na odleglosc, powodzenia.

Witam raz jeszcze !
Moje postepy w demontazu radia niewielkie niestety. Mam jeszcze jedno pytanie Otoz jak pisze Mortek"musialem odkrecic cala konsole srodkowa, musialem ja odchylic bo trzymaly ja jakies linki od pokretel i w ten sposob wyciagalem radio." to ja wlasnie nie moge odchyli tego tak zeby radyjko wyszlo na swiat. Nie chce tez pourywac nic wiec czy musze odkrecac wszysko? Spoko wiem ze jestem problemowy BOY ale wybaczcie ! Pozdrowki

NO ja jak wyciagalem to tez nie bylo latwo to odciagnac i tez tak na styk, nie wspominajac ze porysowalem przy tym oryginalne radyjko, ale nie potrafil mi nikt pomoc przy tych linkach, wogole niewiem czy je sie jakos odczepia od tych pokretel. Ale to ze ja tak zrobilem nie musi oznaczac ze Wy macie tez porysowac radio, wiec niepolecam tego sposobu chyba ze w ostatecznosci, ja napisalem tylko jak ja to zrobilem.

[ wiadomość edytowana przez: Mortek dnia 2005-04-29 10:17:01 ]