Kilka pytań!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak ogółem to cze wszystkim!!! mam kilka problemów z moja łada samarka 1500 5d może mi pomożecie??
1.Samochód znosi mi wprawo,mam nowe amrtotyzatory, sprezyny,drązki reakcyjne,a końcówki są w miare dobrym stanie, zbieżnm0ość była robiona i dalej to samo

2.Zauważylem straszna strate mocy na 4 i 5 biegu co to może być oleju mi nie bieże a kompresja ok. Może to być aparat zapłonowy ???bo mam takie podejzenie

3.Czyjest jakiś problem z wyminą potencjometra od nadmuchu bo mis sie kompletnie rozleciał??

4.założyłem opony 185/65/14 i mi trze przy maksymanym skrecie
czy zostalo mi juz tylko klepanie nadkola po wyciagnieciu tego smiesznego plastiku????(założylem już dystanse 5 mm ale jeszcze zamalo a boje sie o łożyska)???

Zgóry dzieki za pomoc

Wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania znajdziesz za pomocą wyszukiwarki
1.sprawdzałeś wyważenie kół?
2.może już pora na mały remoncik?
3.nie ma
4.to normalne - bardziej wygnij nadkola

Co do uzupełnienia moich odpowiedzi inni niech się wypowiedzą

Poza tym, zapraszamy do Klubu

Odnośnie 1-szego problemu: miałem to samo, pomogło wyważanie kół. Możesz mieć jeszcze powyginane felgi...

Problem 1. i 2. może mieć wspólna przyczynę, tzn blokujacy hamulec. Sprawdż wybieg samochodu, tzn rozpędź i puść na luzie. Sprawdź czy wtedy ściąga. Przejedź bez hamowania dłuższy odcinek i sprawdź czy któreś koło jest ciepłe.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

1. Niewyważone koła - polecam też doważanie dynamiczne czyli juz na kołach przykręconych do auta.
2. Jak na pierwszych trzech biegach idzie jak "mu matka kazała", a tłamsi go na 4 i 5 biegu to najprawdopodobniej masz zatkany któryś z tłumików.
3. Jeżeli potencjometr jest faktycznie rozwalony to należy go wymienić - nie ma z tym żadnego problemu. Jeżeli dmuchawa nie chodzi na którymś z biegów to najprawdopodobniej nie łączy Ci styk, który masz pod nogami kierowcy od strony pedału gazu.
4. Tu niestety nie mam własnej koncepcji
Pozdrawiam

Dystanse możesz większe, spokojnie, tylko pamiętaj o śrubach dłuższych!!!

co do pierwszego ten sam efekt miałem jednak na ziówkach i teraz na letnich więc to nie jest wyważanie. po zatym felgi sa po regeneracji i sa wywazone! Chamulce to tez nie to nic nie zapieczone, jednak boje sie gdyz jeden z drazków reakcyjnych byl wspawywany, jezeli jest lekko ppzestawiony to jest jakis sposób wyregolowania go(o ile dobrze patrzylem drążki te śa bezoporowe)

Nadkola nie moge bardziej wygiać bo to nie na wysokość tylko na szerokość trze

a i chciałbym wsztkim odradzić takie opony do łady jak ja mam
lepiej zamias 185/65/14 kupic droższe 185/55/14 mniej problemu