Oponki na lato

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wlasnie kupilem sobie oponki na lato Nokian NRE 175/70r13 (147zl za sztkuke na opony.com.pl) jutro je zaloze zobaczymy co to bedzie A wy na czym jeździcie? Chcialem dobre na deszcze jestem ciekawy tych moich nowych.

Ivan ... witam ... dzieki za wszelkie artykuly na strone !

A jesli chodzi o oponki to jezdze na MABOR'ach (ta sama fabryka co BARUM) 195/50 R15 ... na suchym super, nie halasuja ... poprostu rewelka.
A na mokrym ... na mokrym jest bieda totalna

Ja jeżdżę na Dunlopach 175/65/R14. Zimowe. Jakoże ten wątek o oponach, to może wypowiedzcie się na temat takich feli
FELE Opłaca to się? Jak myślicie? Aha, o co chodził temu właścicielowi pisząc"Bierznik to ok. 1,5mm do slika, moga starczyć na ok. 10 tys.km." ?? 1,5mm do łysej?

[ wiadomość edytowana przez: Cooler dnia 2005-04-25 18:49:20 ]

Ja jeżdżę na GoodYear Eagle F1. Kupiłem je niedawno i za dużo nie powiem, ale z tego co już wiem to rewelacyjna przyczepność, świetnie się zachowuje w zakrętach i gonialnie się jeździ po mokrej nawierzchni...nie jest za głośna i nie ma zadnych problemów z nią poza tym że podobno dość szybko się ściera. Narazie nie wiem bo jeżdżę na nich od dwóch tygodni.

Ja kupiłem sobie komplecik Uniroyal Rallye 550 Raintype.
Jeżdżę 3 tygodnie i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Na deszczu nie ma chyba lepszych!
W załaczeniu zdjęcie bieżnika (jakość kiepska bo robione telefonem):

ja przy zakupie 5 kompletów opon do samochodów słóżbowych dostałem do swoich alu komplet nowych za free, a że darowanemu koniowi w gębe sie nie zagląd to nawet nie wiem co to, grunt że nowe

munIO twoje ładnie wygladaja pewnie sa super tylko ile kosztuja ja na samochodzik kaski za duzo niemam.

Cooler ... powiem szczerze ze mi sie te fele podobaja ... nie wiem jak komponowalyby sie z Twoim Essim - nie ma zdjec w profilu, ale wydaje mi sie ze beda to calkiem fajne felgi.

Ja tez mam uniriyale rayly 550 (czy jak tam), ale mam te szersze 195/50 r15. Mi sie wydaje, ze sa troche glosnawe-jakby lozyska buczaly- ale nie jestem pewien. Zaplacilem na opony.com 209 pln za sztuke. Przyznam, ze niezle trzymaja sie drogi(na mokrym jeszcze nie sprawdzalem), ale ten halas???

Ja mam Uniroyal RALLYE 680,

1) Niby na deszcz, ale trudno powiedziec czy rzeczywiscie lepsze od innych.
2) Mam wrazenie, ze duzo glosniejsze od moich bieznikowanych zimowek

Nie wiem, czy kupujac jeszcze raz nie zdecydowalbym sie na Barumy

Pozdrawiam

JA jeżdzę na Uniroyal Rallye 550 Raintype. i jestem bardzo zadowolony

Ja pomykam na Pirelli P Zero Nero i jestem bardzo zadowolony...

Kurier właśnie mi dostarczył BF GOODRICH kupione na www.baloon.pl (najtańsze oponki w Polsce). Cena 147 brutto i do tego dorzucili 5% rabatu. Thx

Dlaczego te? Bo kupiłem zimówki tej firmy i po raz pierwszy ( a mam prawko 12 lat) nigdzie się nie zakopałem. I tyle...

Polecam

Cytat:
2005-04-25 18:49:36, Artur_ST pisze:
Ja jeżdżę na GoodYear Eagle F1. Kupiłem je niedawno i za dużo nie powiem, ale z tego co już wiem to rewelacyjna przyczepność, świetnie się zachowuje w zakrętach i gonialnie się jeździ po mokrej nawierzchni...nie jest za głośna i nie ma zadnych problemów z nią poza tym że podobno dość szybko się ściera. Narazie nie wiem bo jeżdżę na nich od dwóch tygodni.

hehe Artur, ma nowym autku mam identyczne gumy jak Ty i podobnie za wiele powiedzieć nie mogę ale jak dotąd to na suchym trzymają faktycznie rewelacyjnie i nie hałasują za mocno /co jest wadą wiekszości opon kierunkowych/
na szczęście u mnie akurat pada deszcz więc zobaczę jak się jeździ na mokrym

... ja woże się na GOODYEAR HYDRAGRIP ...... na suchym rewelka ..... troche głośne ...... na motrym .... hmmmm ..... ZAJEFANKA ..... ale to mało powiedziane ...... trzymaja się na prawde dobrze ..... a i cene mi sie udało doobrą wyrwać ..... 245 zł/szt z montażem .......

A ja założyłem nalewki
Firmy Profil, po 110pln/sztuka. W zeszłym sezonie założyłem takie na tył, z bieżnikiem goodyear eagle, spisywały się fajnie, więc na przód też takie kupiłem, z bieżnikiem (chyba) pirelli...
Na suchym hałasują jak jasna cholera, można wybierać rodzaj mieszanki (miękka-średnia-twarda), mam średnie i trochę żałuję. Twarde by były cichsze.
Genialnie się sprawują na wodzie, żaden aquaplaning nie występuje, a przy tym są dość sztywne i dobrze chodzą po zakrętach. Porównanie mam - bo w naszej Lagunie testowane były różne pirelli i michelin... Wiadomo że do michelinów pilot exalto jest różnica, ale cena też inna.
Jak ktoś szuka budżetowego rozwiązania, to generalnie polecam, gdyby nie ten hałas...

BTW: można kupić też takie Markgumy.

Conti SportContact 2 bardzo przyjemnie się jeździ...

Ja pomykam od niedawna na Toyo Proxes T1-s 195/50/r15 ... dzis je testowalem troszeczke mocniej .... w zakretach rewelacja ... auto idzie jak po szynach ... probowalem tez hamowania ... ABS nawet nie zadrgal a przyczepnosc maxs !!! Jestem strasznie zadowolony ...
a kupilem po 195 za sztuke ..zalozyli mi tez za freei wywazyli jak kupilem alufelgi ....

A fotki w profilu

[ wiadomość edytowana przez: ViKInG23 dnia 2005-04-30 01:23:57 ]

Ja jeżdże na YOKOHAMA A-509 są to koty nad kotami . Wogóle nie hałąsują trzymają zajebiście... Polecam je wszystkim miałem wiele opon Klebery,Uniroyale,Pirelli ale ta jest jak narazie bez zastrzeżeń

Cytat:
2005-04-30 00:45:21, VinCe pisze:
Conti SportContact 2 bardzo przyjemnie się jeździ...

... hmmm ... mialem taakie .... dla mnie na mokrym to była masakra ... strasznie słabo sie trzymały ..... aquaplaning fatalny .... na 4 biegu pod góre w koleinie z płynącą deszczówką potrafiło przyczepnośc zerwać ....... z tym że bieżnika coś koło 3 mm było ....