| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
VIDE OPEL OMEGA OPOLE | 2004-09-02 09:23:18 omega 2,0 16v jak jest zimna chodzi jak diezel.
Czy to normalne? ma przejechane faktyczne 162 tys i zawsze miałe w sobie olej....co może być przyczyną??? |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-09-02 09:26:44 Popychacze zaworów na 99% |
Kostekx20xev OMEGA B Kombi Poznań | 2004-09-02 09:54:22 Witam
Vide-jak długo po odpaleniu masz te odgłosy? U mnie jakąś minutkę a później cisza. Pozdrawiam |
VIDE OPEL OMEGA OPOLE | 2004-09-02 12:37:48 chodzi tak przez jakieś 10min,strasznie klepie..potem jest już ok |
Kostekx20xev OMEGA B Kombi Poznań | 2004-09-03 09:05:23 U mnie po przegazowaniu leciutko cichną ale słychać je nadal a pod obciążeniem hałas narasta.
Ktoś w Poznaniu to już przerabiał? Może osłuchałby bestie? Pozdrowienia |
VIDE OPEL OMEGA OPOLE | 2004-09-03 14:27:34 witam !!
wiem że nic się nie stanie,ale jestem bardzo uczulony na różne niepotrzebne dzwięki...czasami nawet denerwuje mnie szum opon |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2005-05-06 19:04:41 mimorek ile Ciebie kosztowaly popychacze? |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2005-05-06 19:40:10 Ja mialem taki sam problem. Autko kupilem w sierpniu gdy bylo cieplo. Na jesieni gdy sie ochlodzilo pojawil sie chalas po odpaleniu rano zimnego silnika. Poprzednik jezdzil na mineralu mobila. Wiec wymienilem na lotos semi i skonczyl sie chalas. |
Bartek-Lodz 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2005-05-07 22:37:34 No kolego to cię zmartwie - ja przerabiałem to samo co ty - i sprawa jest prosta - panewki do wymiany. Komplet Panewek Glico to koszt góra 400 zł (hurtownia). Ja wymieniłem same panewki i jest spoko - bez szlifu wału - najpierw pomierzyłem go mikromierzem. Okazało się że wął jest ok ale panewy poprzycierane. Wymieniłem same panewy i mam spokój - dodam że tak jak ty wymieniłem popychacze i olej i ehh szkoda gadać ale ja mam ponad 300 tysi machnięte. |
Bartek-Lodz 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2005-05-08 12:00:25 Ty no co ma panewka do zużyacia oleju????????????
Jak ma pierścienie zużyte albo cylindry wyrobione to wtedy masz zużycie - no jeszcze prowadnice zaworów i uszczelniacze mają znaczenie - a panewki są odpowiedzialne właśnie za ciśnienie oleju - mało tego jak masz mocno wywalone panewki to może się zdażyć (pomijając możliwość obrócenia panewki) że polecą ci swożnie korbowodowe. Także musisz szybko reagować bo im dłużej tak jeździsz tym bendą późńiej większe koszta naprawy. |
piontol Opel Omega B Łódź | 2005-05-09 11:37:57 witam.ja tak sobie czytam i w sumie mam to samo w mojej omesi tzn jak jest zimna i ja odpalam to jak dieselek pracuje pozniej jest troszke lepiej ale caly czas ja slychac!!w dodatku od jakiegos czasu pracuje jak duzy fiat i polonez czyli troszke metaliczna praca silnika i sekwencyjne cykanie.jezeli chodzi o kontrolke oleju to tez nie gasnie tak jak trzeba czyli od razu po odpaleniu.jeszcze mam jeden problem pojawiajacy sie od czasu do czasu pojawia mi sie kontrolka bledu silnika i wtedy to juz autko glupieje(od 3000 sie dlawi i nie idzie,sa problemy z odpaleniem a wrecz z rozruchem)zeby to zlikwidowac musze ja odpalac i gasic kilka razy az nie bedzie bledy)jezeli chodzi o ten dzwiek to moja mechanik powiedzial ze to popychacze a ze to juz jedna robota to i uszczelniacze sie wymieni(bo zaczyna brac olej)przebieg to 186 tys.
myslicie ze to te popychacze czy dodatkowo cos jeszcze?w sumie i tak mi sie trafilo bo mam uzywki od omesi 3.0 (przebieg 100tys)za 10zl sztuka.mam nadzieje ze bedzie oki?! pozdro |
Bartek-Lodz 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2005-05-09 15:39:50 u to widze, że u ciebie i przepływka coś szwankuje ![]() |