Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() papciak espero 1.8 gdansk | 2005-05-09 20:43:11 gazu jest full...zawor an butli otwarty na maksa....wiec to nie to... |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-05-09 20:44:35 A od kiedy sie tak dzieje ???
Masz instalke z kompem czy ze zwykłym kranikiem ? |
![]() papciak espero 1.8 gdansk | 2005-05-09 21:00:59 na wolych obrotach jest ok...bez problemu...silnik krokowy jest...tp jest instalacja BRC |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-05-09 23:11:08 A nie zalewa Ci go poprostu na wyższych obrotach??? Nie podaje za dużo gazu i wtedy może się dławić. Często tak się dzieje, że na wysokich obrotach jest silnik zalewany gazem i się dławi. W Peugeocie tak mam i powyżej 3.5 tys nie da się ciągnąć praktycznie (wygląda to właśnie tak jakby gazu nie było). Jeżeli tak to trza podłączyć laptoka i pojeździć z nim i gazownikiem w aucie trochę i sprawdzić. No i jeżeli to jest przyczyną to zmienić skład mieszanki w zakresie wysokich obrotów.
Ewentualnie ten temat: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=93590&c=0&f=38 Ewentualnie wogóle na forum LPG [ wiadomość edytowana przez: the_undertaker dnia 2005-05-09 23:27:42 ] |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-05-09 23:46:38 No niestety ma dziwny interfejs i nie wiem czy sie da laptopa podłączyc. |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-05-10 04:06:20
Kolega napisał, że gazownik podłączył mu instalkę (chyba) do kompa więc tym się sugerowałem w związku z czym chyba można laptoka podłączyć. |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-05-10 07:29:02 Ja, raczej, stawiam na żle wyregulowaną instalację. ![]() U mnie od 3mieciący jest podobnie. Silnik na LPG ciągnie tylko do 4.500obr. - wcześniej 5.500 A jak przyśpieszan pod górkę i dam mu pełny gaz, to on nic jakby miał jeszcze przyczepkę za sobą. Ale jak dam tylko połowe gazu to ciągnie aż miło. No i spalanie zdecydowanie mi teraz wzrosło o jakiś 1L ![]() Wcześniej palił średnio 9L, teraz 10L. Wiem, że to nie tak dużo, ale po co mam wydawać kasę na zbędny LPG, który ulatuje gdzieś w niebyt. Tylko, że nie mam kabelka do laptopka, żeby wyregulować. ![]() Może ktoś z kolegów pomoże mi coś takiego zrobić? Bo oprogramowanie i instrukcję mam. ![]() |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-05-10 08:42:53 Tak gazownicy mu ją regulowali ale za pomocą takiego czegos.
do BRC I do tego krecą tylko srubą do regulacji. Żadnego Laptopa. Podobno nie da sie go podłączyc. Tez obstawiałem złe wyregulowanie, ale jak zobaczyłem ta instalke to sam byłem zdziwiony. |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-05-10 08:54:43 Hmmm. to wychodzi na to, że chyba w Gdańsku takie lubią zakładać, bo ja mam tak też - BRC, komp jest, emulator sondy jest, no i jest śruba. Tyle, ze u mnie na razie (odpukać w niemalowane) wszystko jakoś gra i buczy. |