[126p] moj samochodzik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. jako ze wkońcu zdobyłem jakis serwer (mam nadzieje ze bedzie działał) to moge zamiescic fotki mojego boba. Pochodza one z drugieo dnia po zakupie kiedy zdążyłem juz wsyztsko rozebrac i zobaczyc tragedie (no moze nie az tak źle) kryjącą sie pod wsyztskimi wykładzinami. Na początku miał byc to samochod mojego ojca bo on go sobie kupił ale podarowal mi go jako prezent na 18stke Hehe, wiec fotki nie są jak najbardziej aktualne, teraz jest ładnie obnizony, poprawione jest wnetrze (blacha, bedzie jeszcze malowany wewnatrz), deska na bialo, te plastiki, liczniki od cc, inna kiera z nabą, oczywiscie zadnych wygluszen nie ma i nie bedzie tak samo jak wykładzin. Hmmm co jeszcze, ciemny 2 szyby z tyłu i na nich oznaczenia, chlapacze tył, zapinki na klapie z tyłu, 2 razy wessemy 18cm 100 watowe na zderzaku, silnik w trakcie robienia, teraz samochod stoi bez niego, chromy, kozacki wydech ( no zbyty przeciez ), pare innych gadzetów które zobaczycie pewnie jutro jak wstawie aktualne fotki. Samochód został pzrepłacony, ojciec dał 800zł za niego ale nie jest źle jak dla mnie..... W sumie mozecie pisac co chciecie o nim bo taki był stan ponad 3 miechy temu A lakier wyglada dziwnie bo nie był jeszcze polerowany i nie mam kiedy i jak sie do tego zabrac, rozumiem ze pasta tempo i poleruje tak??
A to fotki:
1
2
3
4
plus mały filmik zajmuje 10 mega:
prezentacja

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2004-11-18 23:14:18 ]

fotek nie widać

no wlasnie widze, spoko, kombinuje :/ kurde serwer jednak wali w h***..... zaraz sie pomysli....

zobacz, czy przypadkiem w rozszerzeniach plików na serwerze nie masz JPG, a w linkach jpg (różnica w wielkości liter)

ale film idzie

sprobujcie tak kopiuj i wklej do adresu:
http://www.powow.com/toki/1.jpg
http://www.powow.com/toki/2.jpg
http://www.powow.com/toki/3.jpg
http://www.powow.com/toki/4.jpg
A filmij idzie, nie wiem co i jak z tym serwerem :/ No ale 50 mega za free
APDEJT:
Chcecie filmik plus minus 20-25 mega z zimy?? Około 5 minut trwa, rozne samochody jezdza niestety nie ma fiatów Wszytsko co jest nakręcone jest tylko i wyłącznie nasze.... Wrzucać?

adres do fotek

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2004-11-18 23:28:24 ]

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2004-11-18 23:28:51 ]

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2004-11-18 23:30:08 ]

SIema

Fajnego masz tego malucha. nawet zadbany. WIdze ze wyjoles wszytsko ze srodka ala Wrc.

Mam jedno pytanie do wszystkich startujacych w Kjs'ach mozecie mi wytlumaczyc po co zdejmujecie obicie dzrzwi. Jaki jest tego cel Bo ja nie moge tego zrozumiec. A po drugie nie moza czegos takiego robic. Kazda rajdowka ma obicie drzwi moze nie seryjne ale ma. Wybebeszenie tylnich sieszen, dywanikow to jescze rozumiem ale obic drzwi po co. Z tego z czytalem na necie to ktorys ze znanych tunerow sie wypowiadal co przygfotowuje auta do sportu ze nie moza czegos takiego robic.

Wiem ze sie moze czepiam i zaraz zostane zagadany, albo opier....ny ze po co ja sie tym wogule interesuje ale co tam.

tylko nie przeklinajcie za bardzo

Czeka Cię dużo pracy, żeby auo wyglądało lepiej. Czy jest w trakcie remontu, czy używasz je na codzień? Drzwi od EL'a w nadwoziu FL/ST to dla mnie porażka. Z tyłu wygląda nawet fajnie, oprócz dziury w prawym tylnym błotniku. Ogólnie zapodaj zdjęcia, jak coś się poprawi. Przepraszam za ostrą ocenę.

No i masz huHu 100% racjii.
Ja bym się czypił u tych KJSiarzy jeszcze całej masy innych rzeczy. Tak to jest jak się ogląda za duzo WRC i robi się wszystko (a nawet więcej- jak w przypadku tych obić) co oni mają nie wiedząc tylko po co!!!! A jak wygląda BT na rajdach wokół trzepaka wszyscy wiemy. Większość "panów komisarzy" nie ma zielonego pojęcia o samochodach ani przpisach.

Dziękuje Wam za odpowiedzi. Samochód nie jest WOGÓLE uzywany teraz, stoi w garażu i sie lansuje Cały czas go robie, wiem ze wymaga jeszcze duzo pracy. A teraz wam odpowiadam na pytanka
Cytat:
Fajnego masz tego malucha. nawet zadbany. WIdze ze wyjoles wszytsko ze srodka ala Wrc.

Obicia drzwi przednich bedą ale tylko to, bo wiem ze łatwo sie pokaleczyc niechcacy jak sie je zamyka, samochód teraz stoi nieuzywany i czeka na malowanko i poprawki w środku. teraz wyglada całkiem inaczej serio serio .
Cytat:
Z tego z czytalem na necie to ktorys ze znanych tunerow sie wypowiadal co przygfotowuje auta do sportu ze nie moza czegos takiego robic

Z tym tez sie zgodze bo równierz słyszałem ze obicia drzwi przednich MUSZĄ byc, tylko kurde nie powiem Wam gdzie to czytałem :/ A btw trza wymslec jakies ładne te obicia... :]
Cytat:
po co ja sie tym wogule interesuje ale co tam

Prosiłem o odpowiedź i dostałem wielkie dzieki, i nikt nie bedzie Cie tutaj jechał ani nic

Cytat:
Czeka Cię dużo pracy, żeby auo wyglądało lepiej. Czy jest w trakcie remontu, czy używasz je na codzień? Drzwi od EL'a w nadwoziu FL/ST to dla mnie porażka. Z tyłu wygląda nawet fajnie, oprócz dziury w prawym tylnym błotniku. Ogólnie zapodaj zdjęcia, jak coś się poprawi. Przepraszam za ostrą ocenę.

To z pracą to wiem W sobote samochodzik idzie na hol i jade pogadac z balcharzem co da sie zrobic. Jak juz pisalem auto caly czas stoi (będzie tak stało do konca stycznia). Drzwi od el'a juz byly, nawet nie wygladaja tak tragicznie, a wymieniac je teraz na fl'owskie to malowanie itp dobieranie koloru... narazie odpuszczam ale pozniej nie wykluczam. dziura w prawym tylnym blotniku tez mnie smuta :/ I nie wiem co z tym zrobic, chyba sie szpachla posluze albo wykminie jakas z zywica.... Bo z tyłu oprócz tego to jak dla mnie prezentuje sie naprawde ładnie za ostra ocene nie przepraszaj bo sama prawda, no oprócz tych drzwi bo kazdemu sie podoba co innego , a fotki beda jak tylko zdobęde aparat.

A co z kołami ? Bo masz 3 różne typy felg....

Tak wiem, z przodu seryjne 12stki na nówkach oponach, z tyłu fela od seja i od uno chyba, rozmiar taki sam, debica navigator. Z przodu narazie zostaja takie, z tyłu bedą 2 od seja pomalowane ładnie na biało. A z czasem i na przód sie zalozy 13stki. Zalezy jak wpadna mi w ręce. Narazie mam innie wydatki a samochod i tak stoi wiec nic. bieznik na tyle jest taki sam na osi, na przodzie tak samo.

Cytat:
2004-11-19 10:19:12, HuHu pisze:
SIema Fajnego masz tego malucha. nawet zadbany. WIdze ze wyjoles wszytsko ze srodka ala Wrc. Mam jedno pytanie do wszystkich startujacych w Kjs'ach mozecie mi wytlumaczyc po co zdejmujecie obicie dzrzwi. Jaki jest tego cel Bo ja nie moge tego zrozumiec. A po drugie nie moza czegos takiego robic. Kazda rajdowka ma obicie drzwi moze nie seryjne ale ma. Wybebeszenie tylnich sieszen, dywanikow to jescze rozumiem ale obic drzwi po co. Z tego z czytalem na necie to ktorys ze znanych tunerow sie wypowiadal co przygfotowuje auta do sportu ze nie moza czegos takiego robic. Wiem ze sie moze czepiam i zaraz zostane zagadany, albo opier....ny ze po co ja sie tym wogule interesuje ale co tam. tylko nie przeklinajcie za bardzo

Po pierwsze - gola blacha zawsze chociaz sprawia wrazenie prawidziwej radjowki - a co to pomazyc nie mozna?
Po drugie - zawsze troche tej wagi sie zaoszczedzi a jak wszystko to wszystko. Jaki bylby sens wybierania - "to moze zostawie bo wazy tylko 0,5 kilo a to wywale bo za ciezkie". Jak isc na calosc to calosc!
A po trzecie bodajrze z tego co pamietam to regulamin N-grupowy wymaga pozostawienie seryjnej tapicerki, o ile sie nie myle.....

Toki dzialaj i lansuj autko

EDIT:
Regulamin N-grupy:
6.6.2.2) Tablica rozdzielcza:
Tablica rozdzielcza i centralna konsola muszą pozostać oryginalne.
6.6.2.3) Drzwi - boczne elementy tapicerki:
Zezwala się na usunięcie materiału dźwiękochłonnego z drzwi, pod warunkiem, że ich kształt nie ulegnie zmianie.
a) Zezwala się na usunięcie elementów tapicerki drzwi jak również ich bocznych belek ochron-nych w celu zainstalowania bocznej płyty ochronnej wykonanej z materiałów kompozytowych.
Minimalna konfiguracja płyty ochronnej musi być zgodna z rys. 255-14.
b) Jeśli boczne belki wzmacniające w drzwiach nie są usunięte, płyty drzwi mogą być wy-konane z blachy o grubości co najmniej 0,5 mm, z włókna węglowego o grubości co naj-mniej 1 mm lub z innego stałego i niełatwo palnego materiału o grubości co najmniej 2 mm.
To samo dotyczy bocznych elementów tapicerskich usytuowanych poniżej bocznych tylnych okien w samochodach 2-drzwiowych.
Minimalna wysokość płyty musi rozciągać się od dolnej krawędzi drzwi do maksymalnej wysokości krawędzi drzwi.
Dozwolone jest zastąpienie elektrycznego podnośnika szyb, podnośnikiem ręcznym.
6.6.2.4) Podłoga:
Dywaniki podłogowe są dowolne, mogą więc być usunięte.
6.6.2.5) Inne wykładziny dźwiękochłonne i tapicerskie:
Inne wykładziny dźwiękochłonne i tapicerskie, z wyjątkiem wymienionych w art. 6.6.2.3 (Drzwi)
i 6.6.2.2 (Tablica rozdzielcza) mogą być usunięte.

oraz A-grupa:
5.7.3.3) Tablica rozdzielcza:
Elementy tapicerki znajdujące się poniżej tablicy rozdzielczej, nie będące jej częścią, mogą być usunięte.
Można usunąć tę część centralnej konsoli, która nie zawiera ogrzewania, ani wskaźników (według rysunków 255-7).
5.7.3.4) Drzwi - boczne elementy tapicerki:
Zezwala się na usunięcie materiału dźwiękochłonnego z drzwi, pod warunkiem, że ich kształt nie ulegnie zmianie.
To samo dotyczy bocznych elementów tapicerskich usytuowanych poniżej bocznych tylnych okien w samochodach 2-drzwiowych, ale muszą być zastąpione płytami zrobionymi z materiałów kom-pozytowych.
a) Zezwala się na usunięcie elementów tapicerki drzwi jak również bocznej belki ochronnej w celu zainstalowania bocznej płyty ochronnej wykonanej z materiałów kompozytowych.
Minimalna konfiguracja płyty ochronnej musi być zgodna z rys. 255-14.
b) jeśli boczne belki wzmacniające w drzwiach nie są usunięte, płyty drzwi mogą być wyko-nane z blachy o grubości co najmniej 0,5 mm, z włókna węglowego o grubości co najmniej 1 mm lub z innego stałego i nie łatwopalnego materiału o grubości co najmniej 2 mm.
Minimalna wysokość płyty musi rozciągać się od dolnej krawędzi drzwi do maksymalnej wysokości krawędzi drzwi.
Dozwolone jest zastąpienie elektrycznego podnośnika szyb, podnośnikiem ręcznym.
5.7.3.5) Podłoga:
Dywaniki podłogowe są dowolne, mogą być również usunięte.
5.7.3.6) Inne wykładziny dźwiękochłonne i tapicerskie:
Inne wykładziny, z wyjątkiem wymienionych w art. 5.7.3.4 (Drzwi) i 5.7.3.3 (Tablica rozdzielcza) mogą być usunięte.

[ wiadomość edytowana przez: pawu81 dnia 2004-11-19 11:55:04 ]

hehe, bede robił bede A wlasnie wrocilem z ubezpieczalni.... i sie zalamalem... za ubezpieczenie mojego bąka wtedy kiedy ja jestem jako właściciel chcą 1200zł.... w link4 i samopomocy takie ceny mają.... kiedy ojciec jest wlasciciel a ja wpsolwlasciciel to chca 500zl i mozna na 2 raty rozlozyc.... bleh... i tak drogo z deka jezeli moj ojciec za astre 1.7 tdi placi 800zł w link4. polecacie jakies tanie rozwiazanie?? p.S. Snieg pada

ILE CHCA ZA KASZLA 1200 zl

JEZU ale macie ceny u mnie w miescie za malucha jak nie masz znizek jest 600 zl(PZU) a w samo pomocy 490. Rany boskie jakie ceny sa w tej Warszawie Masakra

Nie no, Warszawa to nie jest 20km od wawy. 1200zł bo (bardzo miła pani mi wyjaśniła):
Mój pierwszy samochód, mam prawko mniej niz rok (a raczej nie mam ), mam mniej niz 25 lat. I teraz takie poryte rzeczy powchodzily. Ale ceny jak dla mnie chore...... do 500zł moge płacic te ubezpieczenie. trza bedzie pochodzic i popytac.

Cytat:
2004-11-19 11:48:13, pawu81 pisze:
....
drugie - zawsze troche tej wagi sie zaoszczedzi a jak wszystko to wszystko. Jaki bylby sens wybierania - "to moze zostawie bo wazy tylko 0,5 kilo a to wywale bo za ciezkie". Jak isc na calosc to calosc!
....

jasne, zawsze mozna:
- oskrobać z lakieru całą furę - po co te zbędne kiligramy??
- jeżdzić bez majtek i podkoszulka bo to też waży,
- skarpetki i obuwie idą precz - jak szalec to szaleć,
- wypróżnić się przed kazdym startem bo to zbedne kilogramy i w dodatku po co gówno wozić...
sorry wyrwało mi sie ale piszesz brednie jakich mało...
prawdziwa rajdówka?? chłopie pukniesz w coś bokiem i pocharatasz se kończyny o drzwi...
no chyab ze to ma tylko wyglądać jak rajdówka... no to potrzebne jest dużo taśmu tjuninKowej....
sorry...

auto wyglada nieźle... napewno duzo cię roboty jeszcze czeka...
co do oc to jak auto ma 25 latek to w pzu masz zniżkę za weterana szos 50%... to sporo...

[ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-11-19 13:01:34 ]

POwiem ci takl straszna jest roznica w cenach. Ja tez nie mam 25 lat tylko ze prawko mam juz 3 lata. Jak bym mial 25 lat to bym mi jescze 30 % z ceny sposcili to tyle jest za wiek zwyzka w PZU no ale 1200 zl to juz jest przegiecie ja u siebie za 1200 zl ubezpieczam 1.8-2.0.

Zycze powodzenia w szukaniu jakiegos taniego ubezpiecyciela

Cytat:
2004-11-19 12:58:33, sFiatowiec pisze:
jasne, zawsze mozna: - oskrobać z lakieru całą furę - po co te zbędne kiligramy?? - jeżdzić bez majtek i podkoszulka bo to też waży, - skarpetki i obuwie idą precz - jak szalec to szaleć, - wypróżnić się przed kazdym startem bo to zbedne kilogramy i w dodatku po co gówno wozić... sorry wyrwało mi sie ale piszesz brednie jakich mało... prawdziwa rajdówka?? chłopie pukniesz w coś bokiem i pocharatasz se kończyny o drzwi... no chyab ze to ma tylko wyglądać jak rajdówka... no to potrzebne jest dużo taśmu tjuninKowej.... sorry... auto wyglada nieźle... napewno duzo cię roboty jeszcze czeka... co do oc to jak auto ma 25 latek to w pzu masz zniżkę za weterana szos 50%... to sporo... [ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-11-19 13:01:34 ]

Czlowieku zastanow sie co piszesz bo prawie sie posikalem ze smiechu Tasma????? Jaka tasma????? Dzizis krajst!!!!! Nie popadajmy w skrajnosci!!!!!!

Co do ubezpieczenia. Ja w samopomocy zaplacilem kolo 850zl - juz po doliczeniu zwyzek.....drogo niestety ale na to sie nic nie poradzi..

Cytat:
2004-11-19 12:55:32, toki pisze:
Nie no, Warszawa to nie jest 20km od wawy. 1200zł bo (bardzo miła pani mi wyjaśniła): Mój pierwszy samochód, mam prawko mniej niz rok (a raczej nie mam ), mam mniej niz 25 lat. I teraz takie poryte rzeczy powchodzily. Ale ceny jak dla mnie chore...... do 500zł moge płacic te ubezpieczenie. trza bedzie pochodzic i popytac.

no ja mam to samo i wyszlo mi 890 za rok ! w PZU