Radio Cart 2007

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i o poradę pytam
Mam radyiko takie jak w temacie (cart 2007) nawet fajne, bo i telefonik jest, ale nie ma CDka Czy może mi ktoś powiedzieć, czy radio to obsługuje zmieniarkę?Na przednim panelu nie znalazłem czegoć takiego jak przycisk CDC.
I jeszcze jedno pytanie - jak to ustrojstwo wydłubać? (Omega C)
Odkręciłem cztery śrubeczki ale coś to radyiko trzyma. Czy sa jakieś zaczepy do podważnia? Nie chcę ciągnąć na siłę, żeby czegoś nie urwać.
Z góry dzięki za odpowiedzi

Jeśli radyjko ma rozmiar 1DIN i nic nie wykombinowali to po wykręceniu śrubek powienieneś włożyć takie "dźbolki" w otworki. Taka sama opcja jest w Blaupunktach... Jeśli nie masz tego ustrojstwa to powinny wystarczyć nity, dośc grube druciki... albo w ostateczności gwoździe. Chodzi o to aby odchylić zaczepy, które trzymają radio.
Jeśłi po włożeniu będzie dalej stawiało opór to spróbuj je odchylić na zewnątrz radia - powinno zadziałać.

Jak już wykręciłeś te śrubeczki, to włóż w te dziureczki metalowe okrągłe coś o średnicy zbliżonej do dziureczek (u mnie świetnie zdawały egzamin rączki takich małych pilniczków). Jak już włożysz takie 4 druciczki, to odblokują ci się zaczepki i wyciągniesz radyjko. Najlepiej włóż paluszka w otwór kasetki (zakładam że masz, bo piszesz, że nie cd) i pociągnij do siebie. Jak nie idzie to najpierw spróbuj je delikatnie wepchnąć, żeby odblokować zaczepki i dopiero pociągnij. Z tyłu na obudowie powinieneś miec opis wyjść, może znajdziesz coś o CD.
Powodzenia

Dzięki Panowie
Zaraz po robocie spróbuję radyjko wyciągnąć i zobaczę jak jest z tyłu. Zrobię jakieś fotki, co by innym na przyszłość się przydało.
PS. Radyjko jest wielkości 2DIN (takie duże jak te http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/oem1/opelnew.htm )
Podobne do CCRT 2008 tylko nie ma tej zmieniareczki na dole ale za to jest telefonik po prawej

Chciałem porposić o wyjaśnienie czy do odpowiednich końcówek złącza tego co również obsługuje wyświetlacz, telefon, możliwe jest również podpięcie zmieniarki CD? Nie mam gdzie umieścić zdjęć, ale wsyzstko co potrzeba wicdoczne jest na zdjęciach na tej stronce:
http://www.auto24.ee/products/detail_product.php?id=48683
Proszę o podpowiedzi

ja do wyciągnięcia tego użyłem szprych rowerowych