Znalazłem w drzwiach głośniki :-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A właściwie to znalazł mi je Cioska i to ma moich fotkach

A było to tak. Rozmawiałem sobie z Cioską o szybkach elektrycznych, no i wpadełem na pomysł żeby podesłać kilka fotek z ich montażu.

No i pokazałem tą fotkę:

a tu Cioska pyta "a jakie masz głośniki jeśli można wiedzieć?"
ja się zdziwiłem i mówię że chyba standardowe. Bo byłem święcie przekonany że tak jest. A tu Cioska stwierdził że jednak nie
no i poszukałem dalszych fotek i oto co znalazłem

No i co o tym sądzicie, czy to jest coś w miarę dobrego?? czy jakiś badziew bo jak są w miarę dobre to się bardzo ucieszę

że tak powiem badziew to to NIE JEST!!!

Moim skromnym zdaniem są całkiem, całkiem. Sam mam magnaty u siebie z przodu. O takie właśnie:

A seryjne głośniki są jak już Ci mówiłem z kartonu i wyglądają o tak:

Dobrze wiedzieć , tak tez własnei jakoś za ładnie mi to grało. To się ucieszyłem teraz. Teraz przynajmniej wiem ze jak kupię nowe radyjko, to będzie ładnie grało

Hehe, kto by pomyślał że mi essi taką miłą niespodziankę sprawi

Audiofilem nie jestem, ale mi Magnaty w zupełności stykają, i żywotność mają spoko.

... hehe ... Essik to taaka bestyja która lubi roobic niespodziajki ...... a że jeest to miłe niespodziajka to nic tylko się cieeeszyć ....

mam pytanko, po pierwsze jak wyjąć te głośniczki z drzwi?? oraz mam pytanko jakie to są głośniki (seryjnie) ??

Łaadne te magnaaciki .. ja mam papierówki ( resztki ich ) ....

Cytat:
2005-04-26 22:55:51, Azazel_20 pisze:
mam pytanko, po pierwsze jak wyjąć te głośniczki z drzwi?? oraz mam pytanko jakie to są głośniki (seryjnie) ??

trzeba zdjąć tapicerkę drzwi. Czyli odkręcić wkręty dookoła, odkręcić uchwyt od otwierania , zdjąć korbę wogóle wszystkie plastyki poodkręcać łącznie z pułką, podnieść tapicerkę do góry żeby zeszła i masz głośnik na wierzchu.

no to skoro jesteśy w temacie : Jaki to jest rozmiar? i te małe jaki ?

Cytat:
2005-04-26 23:08:38, MasterCheat pisze:
trzeba zdjąć tapicerkę drzwi. Czyli odkręcić wkręty dookoła, odkręcić uchwyt od otwierania , zdjąć korbę wogóle wszystkie plastyki poodkręcać łącznie z pułką, podnieść tapicerkę do góry żeby zeszła i masz głośnik na wierzchu.

a jaki to rozmiar??

Cytat:
2005-04-26 23:10:07, Gensulin_reaktywacja pisze:
no to skoro jesteśy w temacie : Jaki to jest rozmiar? i te małe jaki ?

w drzwi to 10 cm wchodzą

a z tyłu jaki to jest rozmiar?
no i te małe z przodu obok tych 10?
no i jeszcze powedzcie jakie firmy robi adobre głosniki w rozsądnej cenie....

Cytat:
2005-04-26 23:11:20, BaD_BoY_KrK pisze:
w drzwi to 10 cm wchodzą

ok,dzięki. a seryjne do czegoś się nadają??

Cytat:
2005-04-26 23:11:20, BaD_BoY_KrK pisze:
w drzwi to 10 cm wchodzą

seryjne maja rozmiar 12cm ale po dorobieniu dystansow z mdf'u bez problemu da sie zalozyc 13cm

PS. Te magnaty to bardzo dobry wybor (te wspolosiowe)

Cytat:
2005-04-27 00:13:55, mazzi19 pisze:
seryjne maja rozmiar 12cm ale po dorobieniu dystansow z mdf'u bez problemu da sie zalozyc 13cm

Mazzi a masz moze wymiary takich pierscieni ??
Widzialem opis jak zamontowac 16 z przodu ale jakos do mnie to nie przemawia - nie podoba mi sie jak to jest zrobione...

A ja mam wersję CL i nie mam żadnych otworów w drzwiach. Musiałbym ciąć tapicerę, dorabiać siatki itp....

A tak btw. ile miejsca jest wgłąb drzwi??

ja u siebie zakladalem 13cm i korzystalem z opisu ze stronki. tzn nie dokladnie bo tam jest pod 16cm wiec zrobilem dystanse samemu. tylko troche mniejsze. wymiarow nie mam bo wszystko dorabialem "na aucie"

na allegro można zakupić gotowe przejściówki pod 13

Cytat:
2005-04-27 11:30:40, hans7 pisze:
na allegro można zakupić gotowe przejściówki pod 13

Wiem ale tamte sa plastikowe i pewnie beda brzeczec
A mdf to mdf...
poza tym pewnie taniej wyjdzie