MotoNews.pl

Przewody hamulcowe po Obniżeniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem jak u innych, ale u mnie po obniżeniu Escorcinki przednie gumowe przewody hamulcowe trą o podłużnice. Nie dość że wytarło lakier do gołej blachy i zaraz ruda wejdzie, to boję się że przewody się niedługo przetrą. Może ktoś już rozwiązał ten problem. Jest to spory problem bo chodzi tu jakby nie patrzył o bezpieczeństwo.

Mam ten sam problem ... przewody do tylnych hamulcy sa juz poobierane i wypadly z korytka.

A macie na przewodzie założone "odbijaki". To takie grube gumowe pierścienie.
Może i buda będzie się obcierać ale przewód tak łatwo się nie przetrze.

u mnie to samo może trzeba jakieś krótsze wykombinować... a te gumowe badziewia mam założone.....trza założyć w metalowym oplocie i tak łatwo nie przetrą się..prędzej podłużnicę przepiłują

A możecie jakieś foto zrobić o co konkretnie chodzi ? Bo nei kojarzę

Mam te plastikowe "odbijaki", ale to tylko plastiki i kiedyś się przetrą. Z przewodami nie ma żartów . Chyba zastanowię się nad metalowym oplotem.
Dowiem się ile to kosztuje i podam orientacyjną cenę.

kurcze, jak przeczytałem tego posta to też nie wiedziałem o co się rozchodzi ale jak popatrzyłem na moje koła i przewody to już wiem - u mnie też trze

ja moge załatwi przewody w oplocie od mk1 do mk6 niedługo zamawiam do siebie z UK i ktoś jak chcce moze się podpiąć ...

jakieś fotki, ceny itp

NA DNAICH ZAMAWIAM Z WWW.BURTONPOWER.COM JAK BY KTOŚ SIĘ ZDECYDOWAŁ TO MI PODAJE KONKRETNY NR PRZEOWDÓW WYSYŁA MI KASE PLUS JAKĄŚ CZĘŚCI DO PRZESYŁKI ... POZDR