Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jose Miłośnik FSO '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-05-18 18:21:06 Pozbywanie sie filtra odśrodkowego, przy bocznikowym charakterze filtra głównego to nie najlepszy pomysł.
Co do przewietrzania silnika - nie powinno być problemów.. Jeśli chodzi o przróble rozrządu na pasek - nie polecam. |
![]() Chrostek Miłośnik FSO BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2005-05-18 22:02:34 OT:a ja Ci dziś chciałem priva Koval zostawić na forum WKT bo dziś tak całkiem przypadkiem Cie tam znalazłem, tymczasem Ty już tutaj ![]() |
![]() Koval_stm Miłośnik FSO Fiat 125p ; Fiat 126 ... Warszawa | 2005-05-19 13:23:49 Niestety jestem zmuszony do takiego rozwiazania ze wzgledu na fatalny stan owych podzespolow, wal i walek uzywany w dobrym stanie do silnika fiatowskiego jest praktycznie nieosiagalny (bylem prawie na wszystkich szrotach w Warszawie , na gieldzie w Slomczynie i na Zeraniu). Jezeli niebyloby problemu z tymi czesciami to niezakladalbym dziadostwa z Poloneza ale coz takie sa realia, a w nowe graty niebede inwestowac bo predzej czy pozniej i tak zmienie silnik na 1.8 DOHC.
OT: Chrostek --> zarejestrowales sie na naszym forum (WKT) ?? |
![]() Koval_stm Miłośnik FSO Fiat 125p ; Fiat 126 ... Warszawa | 2005-05-20 15:45:15 Wszystko pieknie ale nie uzyskalem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie(a) tylko jakies nic niewarte wywody.....
Moze ktos jeszcze cos wie na ten temat ?? |
Nabauab Miłośnik FSO ![]() Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2005-05-20 16:12:19 Ja tam czytałem tylko wieki temu że ktoś wsadził wał PN do bloku 115C i nie było smarowania, ale nie wiem czy majaczę, czy tak rzeczywiscie jest. |
![]() Koval_stm Miłośnik FSO Fiat 125p ; Fiat 126 ... Warszawa | 2005-05-20 16:54:48 moze wal poprostu niemoal brokow albo przepuszczaly ??
|
![]() predki Miłośnik FSO Coupe, Caro+, Classi ... Pruszków | 2005-05-20 17:12:42 Żadne majaczenia tylko szczera prawda. Panowie przecież w wale fiatowskim przebiega głowna magistrala olejowa tego silnika!!! Owszem blok posiada również kanał olejowy - zresztą wykorzystany w poldku jako główny - jednak kanał ten zasilany jest z ostatniej panewki głównej, czyli olej żeby do niego mógł dotrzeć to musi popłynąc przez cała długość wału korbowego.Polecam postudiować kolorowe schematy smarowania silnika ze starych wydań instrukcji lub czarno-białe z książek Kowala. Wał polonezowski nie ma wierceń w dwóch ramionach pomiędzy czopami korbowymi 1 i 2 oraz 3 i 4 cylindra. Wykonanie takich kanałow w warunkach amatorskich jest zupełnie nierealne a i pewnie żaden zakład tego się nie podejmie bo kanały są długie i trzeba je wiercić z przyrządu pod kątem. Ponadto jak rozwiązać zasilanie wału w olej? W fiacie jest specjalna pokrywa przedniej panewki z doprowadzeniem i tarcza uszczelniająca z pierścieniem jak w maluchu a wał na pierwszym czopie ma dwa spłaszczenia po których olej płynie do filtra odśrodkowego a potem wierceniem w czopie płynie po kolei do: czopów korbowych 1 i 2 cyl , czopa głownego środkowego, czopów korbowych 3 i 4 cyl, czopa głównego tylnego i stamtąd dopiero do kanału wzdłuż bloku,skąd trafia do czopow wałka rozrządu oraz do filtra bocznikowego. Czujnik lampki cis. oleju i klawiatura oraz mały rozpylacz na łańcuch są zasilane z przedniej aluminowej panewki wałka rozrządu i dlatego ma ona kilka otworów i kanałków. Co ciekawe ma te kanałki (troszkę inaczej wykonane ale są!) również panewka do poloneza chociaż część z nich jest niepotrzebna (czujnik zasilany z miejsca gdzie fiat ma filtr bocznikowy) potwierdza to hipotezę, że fabryka stosowała rozwiązanie z napędem rozrządu paskiem w silnikach 115C (fiatowskich) i była to tzw wersja egipska o czym nie ma słowa w literaturze. Stąd wynika, że pomysł napędu rozrządu paskiem i specjalnego małego koła do DF-a wyszedł z FSO a nie np z redakcji motoru która go zamieściła w na przełomie lat 80 i 90 na swoich łamach- gdzies mam ten numer.
Na koniec dobra wiadomość, wał do DF-a nowy jest osiągalny. Info na priv. [ wiadomość edytowana przez: predki dnia 2005-05-20 17:15:15 ] |
![]() Koval_stm Miłośnik FSO Fiat 125p ; Fiat 126 ... Warszawa | 2005-05-20 17:47:13 Czyli reasumujac, niebedzie smarowania ?? czy bedzie ale slabe ??
|
![]() Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2005-05-20 18:24:54 Nie będzie. Po prostu krótko to ujmując - odpalisz silnik i od razu usłyszysz walenie niesmarowanych panewek.
Kombinujesz jak koń pod górkę. A nie lepiej kupić silnik poloneza (wystarczy tylko kadłub z układem tłokowo-korbowym)? Układ smarowania w silniku PN jest lepiej rozwiązany niż w silniku DF. Co do paska - ja bym został przy łańcuchu, jest bardziej niezawodny od strzelających pasków (da się bez problemów zastosować wałek od DF-a do silnika PN z całym układem napędu rozrządu DF-a). |
![]() Realdoom Miłośnik FSO FSO 125p Pruszcz Gdański | 2005-05-22 22:47:44 kupisz od razu 1,6 gle gaznikowca, jest zajbiscie elastyczniejszy od tego 115c |
![]() Koval_stm Miłośnik FSO Fiat 125p ; Fiat 126 ... Warszawa | 2005-05-25 17:49:37 Kupiłem całego Poloneza z '89r. za......... 480 zł. !! ![]() wsasze te graty ktore mam do jego bloku i bedzie spoko. Moze ktos czegos potrzebyje do takowego poldka (przod "nosek" tyl "borewicz") to zapraszam. Polonez jezdzi do poniedzialku, potem go rozkrecam !!! ![]() |