Jaki polecacie warsztat LPG sekwencyjnego w Bydgoszczy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tani i dobry... wiadomo....
Do Alfy 145 1.4 TS (kolektor plastik)

Jeden zaklad proponuje mi:
1) SIROCCO (na wtryskiwaczach MATRIX) za 3400 zl - promocja
2) ZAVOLI cena 3900zł
bazują niby na elektronice AEB

pozdrawiam
Łukasz

[ wiadomość edytowana przez: lukpcn dnia 2005-04-20 23:09:00 ]

Ktoś z Bydzi zakladal gaz - sekwencje czy nie ?

Ja jestem z Bydzi i zakładałem sekwencje do Mazdy 626

Po sprawdzeniu cen i przejrzeniu opini na forum założyłem w Toruniu instalke firmy Elpigaz. Ceny były niższe niż w Bdg o ok 400zł, ale to było rok temu. Ogólnie polecam warsztat, chociaż w razie przeglądów czy regulacji trzeba jeździć do Torunia. Dla mnie to żaden problem bo mieszkam w Fordonie i dojazd zajmuje trochę więcej niż do centrum BDg

Co do działania instalacji to sprawuję się bardzo dobrze. Na samym początku były problemy bo założyli za małe wtryskiwacze ale po wymianie na większe śmiga jak trzeba. Chociaż ostatnio reduktror strasznie się grzeje i nie wiem czy coś z tym trzeba robić. Po zatrzymaniu samochodu czuć lekko przypalony plastik :/
Spalanie gazu w trasie około 8l/100km. Silnik 1.8 16v 105KM.

Może ktoś wie o co chodzi z tym grzejącym się reduktorem? Można się oparzyć jak się go dotknie (reduktor ANA03).

Proponuje sie skontaktować z użytkownikiem "iampinki". Czytałem na tym i na innym forum traktującym o lpg jego wypowiedzi i sprawiaja wrażenie konkretnych. Jest jego oferta pomocy w zakresie montażu lpg w Bydgoszczy w dziale " Polecane warsztaty LPG"