| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
misiek71 Opel Omega B 2,5 TD ... Wrocław | 2005-05-25 00:24:11
po czwarte: pompa w baku (sprawdzilbym czy podaje paliwo, i przy okazji przeczyscilbym ja )
Gdy w/w czynnosci nie pomoga pozostaje sprawdzenie pompy wtryskowej, mozliwe ze w pompie siedzi rozdzielacz i nie podaje paliwa na wtryski. Mialem kiedys problem z odpalaniem na zimnym. No i tak jezdzilem od mechanika do mechanika. Jeden odsylal do drugiego No i przy okazji przegladania i sprawdzania wyszlo:
1- koncowki wtryskow do wymiany (zaczely lac) 2- glowiczka w pompie (wymiana) 3- łańuchy rozrzadu, koła zebate, slizg (do wymiany) Przy tym silniku trzeba miec dobre nerwy, "znajacy" sie mechanicy, ceny czesci i robocizny moga troche dobic
pozdrawiam krzysiek |
hogan1 OPEL OMEGA B 2,5DTS ... lubin | 2005-05-26 23:11:03 Dzięki misiek71 i kielkac za dobrą radę.Jutro spróbuję te wszystkie rzeczy sprawdzić,o których pisaliście.Sam raczej tego nie zrobię bo to mój pierwszy diesel w życiu i nie zabardzo jestem w tym przypadku kumaty.Mam nadzieję,że w końcu skończą się moje kłopoty z tym'' cudem tiochniki''.Bywajcie PRZYJACIELE i dzięki.Dam znać ,co i jak.hogan1 |
misiek71 Opel Omega B 2,5 TD ... Wrocław | 2005-05-26 23:37:57 hogan1 jak bedziesz mial problemy ze sprawdzeniem tych rzeczy to wal na priv, napisze Ci jak mozesz to posprawdzac samemu aby nie pchac sie w koszta świece, pompe w baku sam możesz sprawdzic ... tylko za pierwszym razem jest ciezko ale glowa do gory nie ma rzeczy nie mozliwych
pozdrawiam |