Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-04-24 19:56:05 był taki silnik montowany.... przeglądając ogłoszenia natknąłem się na kilka takich ofert.......
np klik i przy okazji czy jest sens rozglądać się nad 1.5 .. czy brać pod uwagę tylko 1.8 i 2.0 ???? pozdro [ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-04-24 19:58:12 ] |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-04-24 20:07:19
ciężko będzie...... dziś byłem na giełdzie i na całą giełdę tylko 2 espera 1.5, a drugie 1.8 pierwszego nawet nie lookałem a to drugie miało odstające drzwi kierowcy i zmatowiały lakier...... ale technicznie spoko... silnik chodził równiutko.. udokumentowany przebieg... auto służbowe jakiegoś urzędu.... wszystko oprócz PP miał... cena 9500..... ale z tymi drzwiami to dziwne że odstają więc na razie dałem spokój.. ponadto lakier musiałbym dać do polerki..... ale przynajmniej gość nic nie ukrywał.... pozdro |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-04-24 20:17:10 No mnie nie wiadomo jakoby było 1.6. Pewnie się gostek pomylił i tyle, powinno być 1.5. Przy ogłoszeniach na Allegro o interfejsie ALDL też wymieniają silnik 1.6 w kontekście Espero.
Ja też chyba będe musiał się zacząć wybierać na giełdę bo przez ogłoszenia to ciężko sprzedać. Zresztą wogóle ciężko sprzedać auto przy napływie aut z zachodu. A może napatoczy się choćby jakiś handlarz co da dobrą (w miarę) cenę skoro 2 litry to taki kwiatek w Polsce ![]() ![]() ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-04-25 10:56:45
qrcze co z 1.8 jest nie tak ?? ![]() ciężko jest znaleźć espero 2.0..... ale będę szukał..... Za ile chcesz swojego sprzedać??? (pyt do undertakera ![]() a propos tego z giełdy...... to drzwi kierowcy po zamknięciu odstawały była szpara praktycznie na całej długości.... nie wiem może to wina tego że osiadły.... a może też był bity i jest źle zrobiony...... lakier wyglądał jakby gość codziennie na myjnie automatyczną jeździł.. pełno drobnych rys...... w niektórych miejscach większe rysy się pojawiały...... na klapie bagażnika pod odblaskiem 2 ogniska rdzy i na łączeniaj błotników............ a z przebiegiem jest tak że do 70 kkm są przeglądy z ASO potem podobno też robił co 10 kkm.... auto miało bodajrze 138 kkm auto sprzedaje komis przy salonie skody..... urząd podobno zostawił to espero w rozliczeniu przy zakupie skody.... w bagażniku między nadkolami jest duża butla LPG, bagażnik czyściutki wnętrze zresztą też.. fotel kierowcy po zdjęciu pokrowca również dobry nie wygnieciony itp...... klimę załączałem działa, silnik pali na dotyk.... nie jest nigdzie czyszczony cały usyfiony.... gdyby nie te drzwi i lakier mocno bym się zastanawiał nad tym espero pozdro [ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-04-25 10:59:16 ] |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-04-25 12:32:48
Bzdura!.....Wkręcają Cię Kolber! ![]() Każdy kto jeździ autem (obojętne jakim) ma z nim jakiś problem.....więc nie tylko Szybki Kosta miał problem z alternatorem bo.....posiadacza fiatów także ![]() Racja, że gdyby się trafiła fajna dwulitrówka to lepiej wybrać takowy ale z 1,8 NIC szczególnego się nie dzieje (do 100kkm doświadczyłem na sobie- absolutnie BEZ PROBLEMÓW! ![]() ...Panowie trochę wymyślają ! ...bo może mieli PH ? ![]() Do tego "urzędowego" Espero to ściągnij po prostu lakierniko-blacharza , niech oceni fachowym okiem....lakier to wiadomo...gościu Obowiązkowo musiał mieć codziennie czyste auto...a drzwi to mogą być tylko sworznie na zawiasach ! Powodzenia! |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-04-25 12:47:14 No ja za swojego chcę 9.500, ale do zrobienia jest niestety rdza na drzwiach oczywiście przednich i tylne nadkola plus wymiana skraplacza od klimatyzacji najprawdopodobniej gdyż jeszcze nie byłem zdiagnozować co jest (ale najszybciej pada skraplacz więc stawiam na niego). W tej chwili przebieg 130 tys., instalacja LPG (cena bez alufelg).
Jak nie sprzedam to sobie go ze spokojem zrobię i jeszcze długo pojeżdżę. |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-04-25 13:27:02
to espero stoi w Tychach przy salonie skody..... jak mój tato wróci z trasy to chyba tam podjade... dokładniej oblookamy (on się bardziej zna na tym ode mnie ![]() pozdro |
![]() Pilot GAZOESPERO Gdańsk | 2005-04-25 15:20:32 1,6 to jeszcze niezły silnik hehe ![]() ![]() ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-04-28 23:56:26 Co myślicie o silniku 1.5 ????
napiszcie mi argumenty za i przeciw.......... znalazłem espero 1.5 z klimą, ABS, PP we wmiarę przystępnej cenie.... tydzień temu odebrane od lakiernika(malowane drzwi od dołu i błotniki ....tam gdzie gniło).... napiszcie mi co myślicie czy szukać dalej dobrego 1.8 albo 2.0 czy się nad tym zastanawiać....... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-04-29 07:39:08 Mam 1.5, chciałbym 2.0, ale na 1.5 nie narzekam. Rakieta toto nie jest, ale jeździ, nie psuje się, oleju nie żre. Ale wolałbym 2.0... albo 1.9 dCI ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-04-29 22:44:44
heh.. jest jednak nadzieja ![]() jutro jak dobrze pójdzie jade oglądać espero 2.0 z 97 r..... ![]() pozdro |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-04-30 22:46:33 a jednak to espero 2.0 okazało się kompletnie zajechanym trupem.. całe pognite, poobijane... wewnątrz ruina.. silnik zarzygany olejem.... miał 3 anteny więc pewnie na taxi jeździł...
znalazłem za to w sumie przez przypadek (z ciekawości zjechałem jak wracałem do domu na komis) espero 1.8 od pierwszego właściciela z klimą, 82 kkm przebiegu - udokumentowane.... z zewnątrz prawie ideał jak na 96 r extra.... środek super utrzymany + gaz w kole........ zapłaciłem już zaliczkę i po weekendzie załatwiam wszystko..... a oto foto z komisu ![]() zastanawia mnie tylko brak oznaczeń CD na błotnikach..... ale nie wygląda na bite..... pozdro |