Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2005-01-11 22:10:44 Potrzebuje pomocy, w ostatnim czasie odnioslem wrazenie ze ciezko mi sie toczy samochod.Postanowilem to sprawdzic. Po przejechaniu dluzszej trasy sprawdzilem czy mi sie hamulce nie grzeja.Okazuje sie ze trzyma mi tylny lewy cylinderek.Odpowietrzanie nie pomoglo,rozebralem cylinderek okazalo sie ze jest juz troche w srodku wytarty, wymienilem go na nowy.Jednak to nie bylo przyczyna,.Po wcisnieciu hamulca i jego puszczeniu kolo dalej hamuje, jednak po jakims czsie znow lekko chodzi,dzieje sie tak prawie za kazdym razem.Podczas odpowietrzania zauwazylem rowniez ze nie za kazdym razem po zluzowaniu odpowietrznika pedal sie poddaje.Nie sadze zeby byla to wina pompy poniewaz w innych kolach jest ok.Zastanawiam sie czy to moze byc wina tego regulatora lub rozdzielaczaa nie wiem jak sie to nazywa a znajduje sie pod serwem dochodza do tego dwa przewody z plynem od pompy, z tad rozchodzi sie plyn do kazdego kola.Odnosze wrazenie jakby ten przewod z plynem byl gdzies przytkany tylko gdzie i jak to sprawdzic zeby sobie nie narobic zbednej roboty. |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2005-01-12 21:32:51 Biore i to pod uwage, jutro sprawdze.Bylem dzis w poblizu Opatowa wiec zajrzalem do lipnika, na wszelki wypadek wziolem ten rozdzielacz,i kilka innych rzeczy,jutro sie za to zabiore.Jak znajde przyczyne to dam znac. |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2005-01-13 22:11:59 Wymienilem dzis ten rozdzielacz pod serwem, i po problemie.Znow hultaj jest w pełni sprawny |
![]() Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-05-25 19:53:23 A ja mam problem z prawym tylnim hamulcem! Własnie to koło nie hamuje hamulcem roboczym, ręczny jest!
Wymieniłem cylinderek i nic, pompa sprawna bo pozostałe 3 koła lux hamują, płyn jest nowy, serwo nie przepuszcza nic, szczęki wymieniane 3 miesiące temu! Piszecie o rozdzielaczu pod serwem, ale ja takiego nie mam tam! Gdzie jeszcze szukać? |