MotoNews.pl

Felgi co wybrac ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam takie pytanko chodzi mi o alufelgi i nie moge sie zdecydowac. Posiadam felgi 14 calowe 6 cali szerokosci i chodzi o to ze wydaje mi sie ze sa za waskie lubie poprostu jak jest szeroko Teraz pytam jakie jest wasze zdanie o felgach mam na oku fajne felgi ale 13 7 cali szeroki ET 25 tylko ze wydaja one sie za male. MI wydaje sie ze najlepsze byby by 14 7J lub jekies 15 doradzcie na co sie zdecydowac moze macie jakies fotki autek na 13 calowych fegach ale o szerokosci 7J. Dodam tylko ze mam Oriona i juz gotowe sa do zalozenia sprezynki -40mm i oczywiscie nei mam zamiaru poszerzac blotnikow Tylko nie piszcie ze musiasz sam wybrac to co cie sie podoba czekam na wasze zdanie dzieki i pzdr

nie ma to jak 7,5x16 z przodu i 9x16 z tyłu

Mówisz, że 7" to szerokie? Może przy kole 13", które leży obok samochodu to i owszem wygląda na szerokie, ale na samochodzie, to chyba nie specjalnie Ja mam felgę 7,5" szeroką i oponę 205 i wydaje mi sie ,że jest wąska i przydało by się ok 9"! Slawas1 dobrze mówi. 9" na tyle z oponka 225, to będzie dopiero szeroko! Ale coś nie wierzę, aby to wlazło bez poszerzania nadkoli.

A mi sie wydaje że oponka 205 to jest max na essika czy orionka! Ja mam 195 i jest oki, jak na moj gust! Wieksze niz 205 to chyba bedzie przesada! Jak widzisz to kwestia gustu i cokolwiek zrobisz jednemu sie spodoba innemu nie

Cytat:
2006-01-25 15:42:31, Pawel_AMG pisze:
Ale coś nie wierzę, aby to wlazło bez poszerzania nadkoli.

wejdzie wejdzie
zobacz w moim profilu
zagięte mam tylko ranty

Witam panowie dodam ze ja mam pod maska silniczek 1,4 wiec jak wloze pzresadzone kapcie to to ledwo co bedzie jezdzilo. Wiec nie mowa o mocy tylko o tym co kto uwaza tylko prosze miec na uwadze ze to nie zaden potwor pzdr

To nie pisz ze lubisz jak jest szeroko..
Ja polecam Ci 7,5x16".. Posredni kompromis. Jest to ani nie za duzo ani nie za malo..
A jak dasz na to 195/45 to sie miodnie naciagnie na felge i bedzie ladnie wygladac...
Wiem cos o tym..

To jak panowie 13 odpadaja fordzik na takich kolka bedzie wygladal nie zaspecjalnie co ???

mój essi ma 15/195/50 9 calowe, extra trzyma się drogi i wizualnie też jest spoko więc śmiało mogę polecić

A tam 13" od razu male... wcale nie takie male! ;D

Cytat:
2006-01-25 22:26:12, biernus pisze:
A tam 13" od razu male... wcale nie takie male! ;D

ale malenstwa kółka

Pytlar (znowu Cie powkurzam) lepsze takie maleństwa niz 3-ramienne

a ja mam 15 szer 195 zobacz sobie na profilu fotki

Cytat:
2006-01-25 23:14:14, Snale pisze:

Snale, znawco od dziesiecu bolesci!! 3 ramienne 15" aluski i tak lepsze od zardzewialych stalowek 13" z tandetnymi kolpakami

Cytat:
2006-01-25 23:14:14, Snale pisze:

Co racja to racja

Ale Pytlar je sprzedaje (dzięki Bogu...)

13 - maleństwa...
14 - komfort...
15 - trochę komfortu, trochę trzymania, trochę lansu
16 w zwyż - brak komfortu, super trzymanie, lans

Co do szerokości... mnie osobiście nie widzą się szersze jak 195, ze względu na prowadzenie w cudnych polskich koleinach. A 195 na niskim profilu przykleja do drogi już super.

Kup 15" i opony do tego 195/50 - bedzie ladnie i komfortowo.

Cytat:
2006-01-25 23:20:46, pytlar pisze:
Snale, znawco od dziesiecu bolesci!! 3 ramienne 15" aluski i tak lepsze od zardzewialych stalowek 13" z tandetnymi kolpakami

Wszechwiedny znawco alusów - Moje stalówki nie maja grama rdzy, a kołpaki mam oryginalne fordowskie, Zreszta bawet jakbym miał zardzewiałe stalówki i tandente kołpaki to i tak lepiejby wyglądały niz 3-ramienne aluski A 2" więcej to ile centymetrow???

[ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2006-01-25 23:38:02 ]

Cytat:
2006-01-25 23:32:56, Snale pisze:
Wszechwiedny znawco alusów - Moje stalówki nie maja grama rdzy, a kołpaki mam oryginalne fordowskie, Zreszta bawet jakbym miał zardzewiałe stalówki i tandente kołpaki to i tak lepiejby wyglądały niz 3-ramienne aluski A 2" więcej to ile centymetrow??? [ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2006-01-25 23:38:02 ]

No i tu niestety muszę zająć stanowisko kolegi szanownego Snale

Podobnie co do nowego konceptu nie miniej szanownego kolegi Pytlara jeśli chodzi o nowy spoiler

Cytat:
2006-01-25 23:46:35, Wojo pisze:
No i tu niestety muszę zająć stanowisko kolegi szanownego Snale Podobnie co do nowego konceptu nie miniej szanownego kolegi Pytlara jeśli chodzi o nowy spoiler

o ktory cie znowu spojler chodzi??!! a czy wy kurde nie morzecie zrozumiec, ze mi sie nawet podobaja!! nie wszystkich stac na jakies zajebiste 17" nowki ze sklepu!! sie cieszczie z tego co macie!! ja mam jakie mam, i nie narzekam!! tylko wam jakos to kurde przeszkadza!!
lepiej jezdzic na jakis 13 stalowych wg was z oponkami 165 szerokimi!! mam to gdzies!! mam takie felgi i tyle!! i wg. mnie wygladaja dobrze!!

Pytlar, Ty wyluzuj, bo si boje, że dotanę jakąs 15-to calową gwiazdką ninja pzez łeb