Rysy.. :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam pytanie jak najlepiej usunąć rysy. Nie są może bardzo głębokie, ale jest ich dużo i gęsto (jak to zobaczyłem, aż mnie serce zabolało). samochód został porysowany przez psa - pazurami.. Sad (pies został surowo skarcony)

Lakier metalik...

Biedny piesek.

najlepszy i skuteczny sposob jesli rysy niesa do damej bazy to papier scierny 2000 i pasta farecla g-3 napisz skad jestes jak gdzies spod szczecina to ci to zrobie za piwko dobre

Cytat:
2005-05-11 14:09:21, adam-di pisze:
najlepszy i skuteczny sposob jesli rysy niesa do damej bazy to papier scierny 2000 i pasta farecla g-3 napisz skad jestes jak gdzies spod szczecina to ci to zrobie za piwko dobre

Jak ci sie to uda na metaliku to zycze szczescia

Cytat:
2005-05-11 14:09:21, adam-di pisze:

nie są do bazy. mocno porysowany jest bezbarwny, ale właściwy raczej ok... niestety nie jestem ze szczecina ani okolic.. ja z okolic warszawy...

dzięki za info
p.s. napewno tym papierem nie porysuje sie lakieru...???

[ wiadomość edytowana przez: tadix dnia 2005-05-11 14:40:55 ]

nastepna alternatywa - pasta Auto Max koszt około 4 zł plus szmata i mięśnie przedramienia

ja sa to glebokie rysy to sama pasta malo bezie widac zeby bylo idealnie to papier 2000 i g -3 i cala maska odrazu bo inaczje bedzie widac ze cos w tym miejscu bylo

Cytat:
2005-05-11 14:57:50, adam-di pisze:
ja sa to glebokie rysy to sama pasta malo bezie widac zeby bylo idealnie to papier 2000 i g -3 i cala maska odrazu bo inaczje bedzie widac ze cos w tym miejscu bylo

niezbyt głębokie... moge zdjęcie podrzucić...
w kilku miejscach (prawie każda strona samochodu)- poje..ny pies...

Cytat:
2005-05-11 14:56:01, Momik pisze:
nastepna alternatywa - pasta Auto Max koszt około 4 zł plus szmata i mięśnie przedramienia

dzięki !

spróbuje.. mniej inwazyjna metoda... może pomożę

Dobra jest też pasta TEMPO.
Ja na metalicu robiłem zaprawki (na listwie bocznej)
Oczywiście zaprawki wyszły nierówno. Potraktowałem je papierkiem 2000 później TEMPO i prawie nie ma śladu że było coś robione

ito jak kazda strona fury to najlepiej zrobic sobie polerke calej maszyny bedzie jak nowa tylko potrzebna jest do tego szlifierka katowa z obrotami regulowanymi tak zeby bylo cos ok 2000 na minutke duzo wody i pasta g-3 i papier 2000 efekt jest powalajacy wiem bo nieraz juz klient oczy wybaluszal ja k mu autko oddaje po takim zabiegu tylko jedna uwaga! jak nierobiles tego wczesniej to proponuje ostroznosc bo latwo spalic i przetrzec lakier na rantach i tylko lakiernik zostaje pozatym to jedyna metoda dajaca 100% satysfakcji recznie bedzie widac ze bylo cos robione miejscami wiec tylko mechaniczna polerka i masz auto jak nowe szkoda ze to tak daleko to bym ci zrobil popytaj u lakiernikow tylko nie jedz do paprakow bo widzialem kilka autek po polerce i mialem malowania troszke pozatym pozdrawiam

Cytat:
2005-05-11 15:10:30, adam-di pisze:
ito jak kazda strona fury to najlepiej zrobic sobie polerke calej maszyny bedzie jak nowa tylko potrzebna jest do tego szlifierka katowa z obrotami regulowanymi tak zeby bylo cos ok 2000 na minutke duzo wody i pasta g-3 i papier 2000 efekt jest powalajacy wiem bo nieraz juz klient oczy wybaluszal ja k mu autko oddaje po takim zabiegu tylko jedna uwaga! jak nierobiles tego wczesniej to proponuje ostroznosc bo latwo spalic i przetrzec lakier na rantach i tylko lakiernik zostaje pozatym to jedyna metoda dajaca 100% satysfakcji recznie bedzie widac ze bylo cos robione miejscami wiec tylko mechaniczna polerka i masz auto jak nowe szkoda ze to tak daleko to bym ci zrobil popytaj u lakiernikow tylko nie jedz do paprakow bo widzialem kilka autek po polerce i mialem malowania troszke pozatym pozdrawiam

hmmm.. nie mam szlifierki.. szkoda ze daleko, bo w okolicy sami partacze...(wiem z doświadczenia), a ci co znają sie na robocie bardzo się cenią 3 piwa bym nawet postawił, żeby się pozbyć tych rys

[ wiadomość edytowana przez: tadix dnia 2005-05-11 15:18:25 ]

Jeszcze jedna rzecz o której nie nalezy zapominać każda operacja tego typu zmniejsza grubość lakieru..... trzeba uważać

Cytat:
2005-05-11 15:07:49, Martini81 pisze:
Dobra jest też pasta TEMPO. Ja na metalicu robiłem zaprawki (na listwie bocznej) Oczywiście zaprawki wyszły nierówno. Potraktowałem je papierkiem 2000 później TEMPO i prawie nie ma śladu że było coś robione

zaprawki tez robiłem... może też skorzystam z tej pasty..

dzięki za info

niestety na metaliku zaprawke zawsze bedzie widac co innego na akrylu metalik musi byc nakladany pistoletem chcac uzyskac odpowiednie ziarno wiec zaprawki i tak bedzie widac

Cytat:
2005-05-11 15:10:30, adam-di pisze:

Jako były kolorysta samochodowy popieram, a nawet zalecam tę metodę, jedyny sposób na odświerzenie lakieru

Co to za pasta g-3 bo chyba po raz pierwszy o niej słyszę

jest to profesjonalna fasta lakiernicza sa g-3 i g -6 maja inne ziarno jesli chcesz cos polerowac to tylko to chlopaki pisza o tempie ta pasta tempo ma pod soba tuba 250 ml kosztuje ok 28 zl ale naprawde jest rewelacyjna polecam z reka na sercu pracuje na niej juz ok 6 lat i narazie nic lepszego mi niewpadlo w rece a raczej inne to same buble a po polerce ta pasta polecam srodek total schine z firmy formula 1 i masz lakier jak by wczoraj faryke opuscil

To dlatego o niej pierwszy raz słyszę.
Jeszcze jedno pytanie gdzie to cudo można dostać w końcu 28 PLN to nie tak dużo a spróbować można he he
To ja pisałem o tempo

heheh,. miałem ten sam problem... samochód był zakurzony a ja go "odkurzyłem" papierem toaletowym na sucho jak poogladałem pozniej rysy to mało mnie Erka nie zabrała.. kupiłem w TESCO wosk koloryzujący.. 2 godziky woskowania z polerowaniem i 90% rys poznikało..