Trójeczka i problem z tapicerką

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak gdzieś już pisałam odziedziczyłam bmw, fajny samochodzik, ale poza cykaniem ma jeszcze pewną wadę kosmetyczną jaką jest przedni fotel kierowcy. Z boku tegoż fotela jest dziura aż do gąbki, nie wiem czy lepiej pójść z tym do tapicera, czy lepiej kupić nowy fotel (oczywiście wszytsko zależy od kosztów). BMW 320i 1991r.

Jak już zaczęłam to może jeszcze zapytam o szyby, a mianowicie uszczelki. Otwieram przednią szybkę a tu zgrzyt. Czyli lepiej nie otwierać. Da rade wymienić tą uszczelkę?

Uhh najwyższa pora nauczyć się parkować

Pozdrawiam

O.

Cytat:
2005-05-04 18:50:28, bemOLKA pisze:
Jak gdzieś już pisałam odziedziczyłam bmw, fajny samochodzik, ale poza cykaniem ma jeszcze pewną wadę kosmetyczną jaką jest przedni fotel kierowcy. Z boku tegoż fotela jest dziura aż do gąbki, nie wiem czy lepiej pójść z tym do tapicera, czy lepiej kupić nowy fotel (oczywiście wszytsko zależy od kosztów). BMW 320i 1991r. Jak już zaczęłam to może jeszcze zapytam o szyby, a mianowicie uszczelki. Otwieram przednią szybkę a tu zgrzyt. Czyli lepiej nie otwierać. Da rade wymienić tą uszczelkę? Uhh najwyższa pora nauczyć się parkować Pozdrawiam O.

Co do tapicerki to powinnaś sama zadecydować, ale wątpie że znajdziesz taki sam fotel urzywany, bo koszt nowego może przekroczyć wartość auta Więc ja bym się wybrał do dobrego tapicera Koszt nie powinien wynosić więcej jak 20-50zł w zależności od wielkości i miejsca dziurki

a co to za trojka? e30 czy e36? do e36 idzie kupic ladny fotel za 200-250, na allegro jest nawet spory wybor.

W tym problem, że nie wiem co to za trójka. Stara ale przypominająca już całkiem te nowe trójki.
Tak myśle, żeby pojechać na jakiś szrot może jakiś fotelik po bemce z wypadku da się odzyskać cały i zdrowy
Tapicer odpada, dzwoniłam do faceta... mówi że na 12 godzin by musiał mi autko zabrać..

TAKA ?? jesli tak to e36

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-05-04 20:41:31 ]

Widać jak sie znam na samochodach
Załączam fotkę, co prawda jest z zeszłego roku chyba i kiepsko oddaje co to za modelik jest, ale mysle że Wy i tak się bardziej znacie na tym niż ja Jutro jakąs pstryknę bo dziś juz za ciemno.

wygląda mniejwiecej tak:

a jak w ogóle sie dowiedziec jak który model (seria wygląda?) jest to na necie ze zdjęciami?

[ wiadomość edytowana przez: Aldik dnia 2005-05-04 23:22:53 ]

Tj model E36 - hmm wow i jaka piękna !! No no świerzy kierowca i taaaka bryka - GRATULCJE

aldik odrazu widac ze baby nie masz

Heheh przypomniało mi sie jak wyglądały pierwsze BMW, które przypominały połączenie malucha z autkiem ktorym jezdził Jaś Fasola
Poza tym fajnie wiedziec ze to jest e36

wstyd mi za aldika bo pisze:
Cytat:
świerzy

Cytat:
urzywany

coś z tym trzeba zrobić koniecznie.

bemOLKA jak chcesz poznać lepiej beemki to zajrzyj TU. znajdziesz tam wszystkie modele, ich oznaczenia i jeszcze inne podstawowe rzeczy.
pozdrawiam

Cytat:
2005-05-05 00:28:27, pawełO pisze:

nie wiem czy tylko Aldik
Marcin pisze:

Cytat:

ja lubię fotografować więc może kiedyś (nawet na zlocie) możemy sobie zrobić warsztaty.

i dalej...
Cytat:

a jesteście jedno czy dwujajowe, czy jak to tam się nazywa?

no i prezentacja...
Cytat:

jakbys chciała mnie zobaczyć może to wstawiam tu swoje foto, które zrobił mi kolega jak wracałem z pracy

Jakos tak Kiddy dawno tutaj nie zaglądała...

Cytat:
2005-05-05 00:28:27, pawełO pisze:

to prawda hahaha

Cytat:
2005-05-05 09:04:26, MARCIN_RADOM pisze:
wstyd mi za aldika bo pisze: coś z tym trzeba zrobić koniecznie. bemOLKA jak chcesz poznać lepiej beemki to zajrzyj TU. znajdziesz tam wszystkie modele, ich oznaczenia i jeszcze inne podstawowe rzeczy. pozdrawiam

Marcinie niestety ale musisz mi wybaczć, bo mam dys...(coś tam) i mam na to nawet papier, więc w kwestii ortografi jestem nietykalny

Wracając do tematu tapicerki to muszę się pochwalić, że obszywam ten mój stary walur ładniutką eko-skórką (boczki czarną, środek żółty krem). Jak tylko będzie skończone pozamieszczam foty

Cytat:
2005-05-05 12:49:04, biem pisze:
Wracając do tematu tapicerki to muszę się pochwalić, że obszywam ten mój stary walur ładniutką eko-skórką (boczki czarną, środek żółty krem). Jak tylko będzie skończone pozamieszczam foty

a czemu eko - jak to tylko łatki to mogłeś już kupić prawdziwą

Nie łatki tylko całe siedzenia będą nowe a koszt w porównaniu do prawdziwej skórki - praktycznie żaden. A słyszeliście ostatnio, że Mercedes ponoć wycofuje sie z produkcji tapicerki skórzanej? Obrońcy zwierząt protestują coraz bardziej i Merol przesiada się też na tworzywa skóro-podobne, niezłe jaj co? Teraz w excluziwie będzie skaj (jak w autobusach i pociągach hehe)

Cytat:
2005-05-05 13:06:05, biem pisze:
Nie łatki tylko całe siedzenia będą nowe a koszt w porównaniu do prawdziwej skórki - praktycznie żaden. A słyszeliście ostatnio, że Mercedes ponoć wycofuje sie z produkcji tapicerki skórzanej? Obrońcy zwierząt protestują coraz bardziej i Merol przesiada się też na tworzywa skóro-podobne, niezłe jaj co? Teraz w excluziwie będzie skaj (jak w autobusach i pociągach hehe)

Ojj Mercedes schodzi na psy

No gorzej będzie jak reszta producentów samochodów zrezygnuje z tego luksusu Jakoś nie wyobrażam sobie siódemeczki nie obszytej piękną skórą...
Cholerni "zieloni"

Cytat:
2005-05-05 13:21:10, biem pisze:
No gorzej będzie jak reszta producentów samochodów zrezygnuje z tego luksusu Jakoś nie wyobrażam sobie siódemeczki nie obszytej piękną skórą... Cholerni "zieloni"

za chwile wymyślą, zakaz sprzedaży(produkcji) silników spalinowych , jak będziemy jechac alektrownią to sobie włączymy płytke z pomrukiem silnika...

Cytat:
2005-05-05 13:25:02, Jeztom pisze:
za chwile wymyślą, zakaz sprzedaży(produkcji) silników spalinowych , jak będziemy jechac alektrownią to sobie włączymy płytke z pomrukiem silnika...

Hhehe ja tam jestem za elektrycznymi samochodami oby tylko miały dobre osiągi i były tanie w hmm ładowaniu Nagle zmieni sie rubryka ze "Średnie spalanie" na "Średnie złużycie prądu"