Problem ze sprezynami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM Przyciolem sprezyny seryjne w malcu o 1 zwoj wlozylem sprezyny i po jezdzeniu kolo domu malec z lewej strony siedzi troszeczke nizej niz seryjnie o pól centymetra nizej niz z prawej strony bo z prawej wcale , wcale nie opadl ?? dlaczego?? to zle wyglada bo widac roznice i niema negatywu a powinien sie sam zrobic ... mowia ze 1 zwoj przyciac to maxxx no ja przyciolem cos w rodzaju + - "c" tak jak litera ce . pomórzcie mi w tym prosze.. dam foto sprezyn i powiedzcie jak mam je wlozyc bo moze zle wlozylem ?? (niewiem) powiedzcie w stosunku do foto jak mam wlozyc (na foto nie moje sprezyny,to przyklad bierzmy ze sprezyna po lewej idzie na lewa strone .

http://www.ktsw.vel.pl/smieci/sale/imagepages/image10.html

skoro z lewej siedzi nizej to wyjmij prawa i dotnij roche bardziej az sie wyrowna.chyba nic prostszego...

na moje oko to na zdjęciu wydają się być nierówne, ponieważ są w różnej odległości od obiektywu i perspektywa robi swoje.
ja podejrzewam, że jedną sprężynę źle założyłeś i dlatego jedna strona wyszła wyższa od drugiej

zaloz obie sprezyny tak samo tzn w stare miejsca na gorze bo docieta strona wloz do wahacza. obie sprezyny powinny byc identyczne i wtedy maluch stoi rowno. jak stoi krzywo to sprezyny do wyrzucenia ale jak wczesniej dzialaly ok to na pewno nie ich wina. krzywo wlozyles.

Albo przyzyna moze byc nie ulozenie w kielichach i w wachaczu. ja tak mialem ze nie wiedzialem ze trzeba ulozyc istal wyzej niz na niedacietych heheh Ale czlowiek uczy sie na bledach i juz jest nisko. Kielich u gory sie reguluje obraca a w wachaczu jest takie wglebienie i tam powinien znalesc sie koniec (ten uciety) sprezyny i wtedy krecisz kielicha zeby sie wpasowal w sprezyne. Na zlym ulozeniu mozna poyzszyc auto nawet o 2cm (tak mi sie wydaje).
Tak po za tym to o 1 zwoj to nawet wysoko jest Ja chyba jeszcze dotne o cwiartke zeby bardziej sie obnizyl hehhe a pozniej moze o jeszcze cwiartke co by nie przesadzic

A i jeszcze jedno Mam pytanie dlaczego na fotkach jest pokazany maluszek CZUCZA?? Bo ja nie czaje twoj maluch jest krzywy a na fotach malec czucza jest krzywy

[ wiadomość edytowana przez: Lo3eK dnia 2005-06-04 15:57:24 ]

dalej nie czaje jak mam wlozyc sprezyne najlepiej wytlumaczcie mi to na podstawie foty

zakładasz ucieta strona na doł- do wachacz..
na wachaczu jest taka jakby "blokada"- taki wybuj i obok taka blaszka zeby sprezyna sie nie ruszała na boki..
jak juz wsadzisz sprezyne, okrec ja tak az ucieta krawedz dojedzie do tego wyboju i bedzie przy tej wystajacej blaszcze..

kurde...nie wiem jak to wytłumaczyc, mam nadzieje ze załapiesz..

p.s. w profilu looknijcie moje sprezyny..
ciachniete o 1zwój, dogiete i hartowane, mam wrazenie ze odstep pomiedzy zwojami jest jakby szerszy niz na foto od kolegi?

Cytat:
2005-06-04 21:41:48, WOYTAZ pisze:
zakładasz ucieta strona na doł- do wachacz.. na wachaczu jest taka jakby "blokada"- taki wybuj i obok taka blaszka zeby sprezyna sie nie ruszała na boki.. jak juz wsadzisz sprezyne, okrec ja tak az ucieta krawedz dojedzie do tego wyboju i bedzie przy tej wystajacej blaszcze.. kurde...nie wiem jak to wytłumaczyc, mam nadzieje ze załapiesz.. p.s. w profilu looknijcie moje sprezyny.. ciachniete o 1zwój, dogiete i hartowane, mam wrazenie ze odstep pomiedzy zwojami jest jakby szerszy niz na foto od kolegi?

w miare czaie czyli odwracam sprezyne dogórynogami niz byla seryjnie bo przycinalem od gory ... i daje ucietym w doł tam gdzie jest bemben... w to trójkatne koryto

obawiam sie ze mogles sobie sprezyny zniszczyc bo one nie moga pracowac do gory nogami ale nie daje sobie glowy odciac.

najlepiej daj kowalowi to zrobic..
40zł- i masz pewnosc ze jest wszsytko ok...
bo na tej twojej to troche strach

a jednak z tego co sie przypatrzylem to nie ze zlej strony...hmm...chlaśnij tą strone ktora jest wyzsza bardziej i juz...po klopocie

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2005-06-05 08:56:50 ]

odswiezam

przycieta strona sprezyny ma isc na dół czy na góre??

A ja zapytam co robi zdjecie moich sporezyn w temacie tym .
Skoro i tak te sprezyny leza w garazu wiec niemozliwe zeby to bylo ich foto - czuczu.

???....czyzby bledne kolo?

w ogole to moze kup sobie nowe sprezymy bo te juz troche nadgryzl zab czasu...sprezyna polonez truck w sziku kosztuje 45 zł kupowalem ostatnio to wiem kowal jest ja sie jedzie na lancut po prawej stronie przed zakretem do Krasnego

zdjecie tych sprezyn dalem tylko jako przykład do pytania jak je wlozyc.....

Nie wiem czy nadgryzł je zab czasu dzisiaj je wyczyscilem pomalowałem iwstawilem do boba i stoi prosto.
Ustawiłem wreszcie poroku przód tak ze nei ma negatywu i jezdzi sie sporo szybciej hehe.
włozyłem je normalnie jak stare bez najmneisjzego problemu