MotoNews.pl

Przepływomierz???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie nie moge odpalic samochodu czasami cos mu sie wiesza i nie wiem czy to jest przepływomierz, przekrecam kluczyk i nie chce zapalic, ale jak odłączę wtyczkę od przepływomierza odpala normalnie pochodzi trochę potem ją podłaczam spowrotem i juz jest ok jak sie nagrzeje tez odpala???? czy to jest wina przeplywomierza ? czy da sie go naprawic czy trzeba wymienic??

[ wiadomość edytowana przez: Rebe dnia 2005-05-03 00:18:28 ]

może to być przepływomierz,ale może masz jakieś zwarcie???

Hmmm noże przechodzi wtedy w tryb awaryjny jak odłanczasz przepływomierz, ale pewny nie jestem. Co do trudnego odpalania i poprawy po nagrzaniu to miałem to u siebie i był to przepływomierz, jednak ta poprawa nie prowadziła do równej pracy silnika!

a kolega ma moze gaz? i gaz czasami wybuchal koledze? i jezeli nie ma klapki zabezpieczajacej i dzialo sie to co napisalem wczesniej to wymiana przeplywomierza...

.nie zawsze trzeba wymieniąć, moze wystarczyć regulacja!

hmm no racja, u mnie pomogla tylko wymiana..

tak mam gaz i parę razy strzelil, wiem jedno teraz jak odlacze przeplywomierz tzn. wtyczkę, to odpala normalnie nagrzeje sie podlaczam spowrotem i jak jest cieply silnik to jest ok pali normalnie , rano natomiast musze zawsze go odlączac !!!

jezeli to jest od strzałow a nie został przepływomierz uszkodzony mechanicznie to moze tylko sie przestawił od wstrząsu ale jak go sie reguluje to nie mam pojecia

ok dzieki dzis jade na komputer zobaczymy czy da sie to ustawic mam nadzieje

Cytat:
2005-05-04 01:17:20, pawełO pisze:
jezeli to jest od strzałow a nie został przepływomierz uszkodzony mechanicznie to moze tylko sie przestawił od wstrząsu ale jak go sie reguluje to nie mam pojecia

Trzeba go rozebrać i śróbką koło wskazówki pokręcić aż silnik zacznie normalnie pracować a potem zalepić klejem, bo to część nierozbieralna

wlasnie wrocilem z badania komputerowego komputer pokazal bledy od jakiegos czujnika, ale nie mieli takiego na stanie, nadodatek trzeba zwalac kolektor z góry bo ponoć tam siedzi ten czujnik, co to za czujnik od czego on jest i ile to kosztuje ktos sie orientuje???

z objawów opisanych przez ciebie wcześniej wnoskuję że chodzi o czujnik temperatury silnika. możesz zobaczyć go TU, to element numer 13.
pozdrawiam

a moze to byc ta przyczyna ze na zimnym nie odpala? i jaki jest tego koszt bo oni nie mieli???

Cytat:
jaki jest tego koszt

około 100pln.
Cytat:
a moze to byc ta przyczyna ze na zimnym nie odpala?

oczywiście.
pozdrawiam

Sorry ze sie podłącze do tematu ale interesuje mnie ten drugi czujnik nr 11 Do czego on jest?TO jest mój silnik.

ok dzieki !!! jutro wstawiam do naprawy. Odezwe sie.

Cytat:
interesuje mnie ten drugi czujnik nr 11 Do czego on jest?

czujnik temperatury cieczy chłodzącej do wskaźnika na desce.
pozdrawiam

a wiec jutro odbieram auto (w końcu), mam nadzieję, że bedzie wszystko ok koszt z wymianą czujnika temp. to 150zł + 80zł za diagnostykę !!!

witam ponownie, czujnik wymieniony auto odpala normalnie ssanie się załacza prawidlowo, lecz teraz wskazówka od temp. na desce wariuje raz wogóle sie nie podnosi, a raz powoli podnosi sie na maxa czym to jest spowodowane czy to sie moze ustawi po jakims czasie????

To już może być urok po prostu zegarów...u mnie był walnięty wskaźnik poziomu paliwa, po wymianie zegarów na inne używane jest idealnie. Spróbuj poszukać na allegro, mozna trafić tanio.