Co kupić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Myśle o kupnie Saaba 95 2,0T Vector 98 lub 99, ale ostatnio miałem okazje obejrzeć Ewande. No i wydaje mi się całkiem do rzeczy no i ile młodsza. Ceny porównywalne. Miał ktoś z Was bliższy kontakt z Ewandą interesuje mnie opinia z zew. a nie sprzedającego czy salonu. Porównanie może niefortunne ( mój wybór to saab ale to żona z dziećmi będzie częściej jeżdzić niż ja) warto jednak zasięgnąć języka.

Nie porównuj tych aut...

Jeśli stać Cię na utrzymanie Saab'a... Wybór jest oczywisty...

Jeździłem Evandą. Auto bardzo solidne, z bogatym ( w miarę ) wyposażeniem. Po prostu klasa.
Jedyny mankament to wizualne niedoskonałości ( np. odlew plastiku podłokietnika ).
Za tą cenę to naprawdę okazja.
Tylko nie bierz wersji ze skórą - wersja z welurem jest zdecydowanie milsza

Ja bym brał SAAB'a jakbym mial tylko tyle kasy to nawet kilkuletni SAAB niedorówna Evandzie.

Wybierz Saab'a koniec kropka

Cytat:
2005-05-08 20:36:28, Czarek_Rej pisze:
Ja bym brał SAAB'a jakbym mial tylko tyle kasy to nawet kilkuletni SAAB niedorówna Evandzie.

Chyba miało być "Nawet nowa Evanda nidorówna Saab'owi"

Cytat:
2005-05-08 20:44:15, Zoltar pisze:
Chyba miało być "Nawet nowa Evanda nidorówna Saab'owi"

Dokladnie.. sorki... jestem troche rozkojarzony...

Ja się wyłamę
Wziołbym Evandę. Naprawdę.

Tutaj w gre wchodzi również serwis. u nas nie ma dobrego serwisu Saab'a a 6-7 letni może go potrzebować czasami, a z Ewandą chyba i w du sobie poradzą co prawda częściej ale dostęp łatwiejszy.

ja bym nie wzial ani jednego ani drugiego brzmi przekornie ale zupelnie serio..za cene evandy mozna kupic dobrze wyposazonego kompakta..no sorry ale evanda w ciagu roku straci na wartosci 20tys..owszem jest niezle wyposazona ale co z tego? jesli kupowac taki samochod to dwuletni nigdy nowy (hehe no z dwuletnia evanda bedzie problem..piszac "taki samochod" mam na mysli bez prestizu bez wiedzy o jego jakosci i trwalosci i za stosunkowo juz duze pieniadze)

zolti bys zaproponowal jakas skodzianke koledze

hehe.

Nowa Octavia jest dobrym następnym autem po Espero.

Bagażnik ogromny... 560 litrów... Łatwy dostęp.

Miejsca w środku więcej

Super zawieszenie... Fajne silniki.

Tylko ta cena... Złodzieje powinni wrócić do promocji... - 3000 zł na diesla.

W tym momencie najlepsza wersja z 1.9 kosztowałaby z moim rabatem poniżej 80 tysięcy

Cytat:
2005-05-08 20:58:48, Baspio pisze:
Tutaj w gre wchodzi również serwis. u nas nie ma dobrego serwisu Saab'a a 6-7 letni może go potrzebować czasami, a z Ewandą chyba i w du sobie poradzą co prawda częściej ale dostęp łatwiejszy.

OPEL M&M Cars.. prowadzi sprzedaz SAABA mają równierz serwis.. w Katowicach.. obok Hipermarketu GEANT

[quote]
2005-05-08 21:07:37, Zoltar pisze:
hehe. Nowa Octavia jest dobrym następnym autem po Espero. Bagażnik ogromny... 560 litrów... Łatwy dostęp. Miejsca w środku więcej Super zawieszenie... Fajne silniki. Tylko ta cena... Złodzieje powinni wrócić do promocji... - 3000 zł na diesla. W tym momencie najlepsza wersja z 1.9 kosztowałaby z moim rabatem poniżej 80 tysięcy
[/quot
MOJE Espero zostaje
Przynajmniej do prawka syna

Baspio, nawet sie nie zastanawiaj,

porównując Evandę i SAABa to tak jakby porównywać Syrenkę do Lamborgini

Już wielokrotnie podniecłem się Saabem na tym forum, nie chcę się powtarzać, więc krótko - BIERZ SAABa

zastanów sie jeszcze nad volvo s40, ja rozgladam sie za czymś takim tylko że t4 z roku 2000/2002, według mnie świetny samochód, na espero niemoge narzekać ale mam je 8 lat i juz troch mi sie znudziło, no ale jeszcze bede musił poczekac...

[ wiadomość edytowana przez: Wiktor_ dnia 2005-05-08 21:34:20 ]

S40 za małe ( jak dla mnie) myślałem ale o S70
Jeżdziłem V40 1,9 było ok tylko ja się kiepsko czułem w nim po "halach" w Espero

możesz jeszcze rozważyć zakup s60 jest wieksze niewiem o ile bo nigdy tym modelem niejechałem, a co do ceny to jest niewiele wieksza od s40 różnica 1-2 lat, myslałem o s60 ale jednak s40 bedzie według mnie lepszym rozwiazaniem w wiekszosci zreszta tak jak w espero bedzie w niej jezdziła tylko 1 osoba, kiedys jechalem s80 T6 no ale to już jest inna bajka...

Cytat:
2005-05-08 21:26:25, -JACO- pisze:
Baspio, nawet sie nie zastanawiaj, porównując Evandę i SAABa to tak jakby porównywać Syrenkę do Lamborgini Już wielokrotnie podniecłem się Saabem na tym forum, nie chcę się powtarzać, więc krótko - BIERZ SAABa

9-5 AERO czy 9-3 SPORT
dobrze że marzenia nie kosztują
9-3 cabrio 2,0T 210 KM

Mnie zawsze najbardziej podobał się Saab 900/93, oczywiście AERO Cabrio

Ach ten Saab 93 na podwoziu Ascony

PS. Sorki znowu byłem na Komunii. 2 weekend z kolei.
Nie mogłem się powstrzymac.