Dziwna sprawa z prądem [125] help!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukałem w wyszukiwarce, i znalazłem schemat instalacji, ale to mi nic nie daje, nie działa radio, lampka oswietlenia wnetrza, klaksoni awaryjne mysle ze zgubiłem mase, tylko nie wiem na którym kablu, czy ktos wie w jakich miejscach jest doczepiona masa, coby mozna było sprawdzic. (sprawdziłem bezpieczniki, przekaźniki) nie mam zasilania na bezpieczniku np. od radia. aha, mam wentylator wyciągniety do kabiny na włącznik i tez nie działa. prosze o jakies wskazówki bo juz nie mam pomysłów

czy na prawde nikt nie jest w stanie mi pomoc??, na posta np. jaki kolor od razu by sie znalazło kilka wypowiedzi... ehhh nie wiem po prostu gdzie mogłem zgubic mase

Jesli nie masz zasilania na bezpieczniku to szukaj przerwy przed nim w strone (+) akumulatora, a nie na masie

posprawdzaj też, jeśli tego nie zrobiłeś, czy nie wysunęła się żadna "wsuwka" z któregoś ze złącz na skrzynce bezpieczników.

Cytat:
2005-05-06 08:15:02, Radass pisze:
na posta np. jaki kolor od razu by sie znalazło kilka wypowiedzi... ehhh nie wiem po prostu gdzie mogłem zgubic mase

kolor masy: biało - czarny, czasem żółto-czarny
kolor "+" : - pozostałe

A resztę koledzy już dopowiedzieli.

OT: mase można zgubić np. biegając dookoła auta

dzieki wielkie sprawdze, a jakby dalej była lipa, to napisze co i jak jeszcze,

OT: ide wpierdzielac kiełbasy i ciastka to moze mase bede miał

sprawdz kable idace od akumulatora. a jak nie to przynies sobie troche w wiaderku