Witajcie, nowy jestem na tym forum.
Pochwalę się, jakieś 2 tygodnie temu nabyliśmy z dużążonką Espero

rocznik 96, nietypowy bo sprowadzony z Niemiec rok temu, w kolorze śliwkowym.
Książkę napraw już mam, zajrzę jak znajdę nieco czasu

No i ponieważ poprzedni polski właściciel nic absolutnie o nim nie wiedział, nie dbał, nie naprawiał , tylko jeździł, to przydałby się jakiś pan Sławek który fachowym okiem rzuci co i jak. Serwis na Hallera w którym go sprawdzałem przed kupnem, pożal się Boże, jakiś taki mrukliwy i nieprzyjemny.
Podłączam się do pytania, gdzie trojmiejscy klubowicze leczą swoje autka, tak żeby było fachowo i uczciwie? Taki trójmiejski pan Sławek, który będzie wiedział jak zaleczyć typowe usterki Esperaczka typu termostat ?
Po zakupie zrobiłem mu najpotrzebniejsze rzeczy w serwisie autoryzowanym Daewoo w Gdyni na Kuśnierskiej, "Emmot", czy ktoś już z niego korzystał?
Emmot jak dla mojego laickiego oka całkiem przyjaźnie wygląda,
mechanik sympatyczny, przy autku można stać cały czas i patrzeć się na ręce. Przy wymianie środkowego tłumika mechanik naprawdę starał się wyjąć go tak ,żeby końcowy tłumik się nie rozleciał więc udało się wymienić tylko środkowy.
Dla informacji, załączam fakturę jaką mi wystawili:
Klocki hamulcowe - 152 zl, wymiana 38 zł
Sprawdzenie hamulców z tyłu - 33 zł
4 litry oleju lotos 10w40 65
Filtr oleju 14,26
Wymiana oleju - 23,77
Tłumik środkowy (z brodnicy, aluminiowy) 139 zł
Uszczelka katalizatora 14.26
Obejma tłumika 14,26
Razem za klocki hamulcowe+wymiana oleju+ tłumik środkowy zapłaciłem 493 zł - pytanie , ile przepłaciłem??
Do zrobienia pozostają jeszcze - regulacja reflektorów, mechanizm wycieraczek, sprawdzić co mi syczy chwilę po uruchomieniu, sprawdzić termostat - no i do tego przydałby się jakiś mechanik wiarygodny.