!!!!!PROBLEM Z ZAPŁONEM!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM MODOL GL 118 SPECJALNY APARAT ZAPLONOWY BEZSTYKOWY WSZYSTKO OD FSO
MODOL MA 2 WEJSCIA 1 Z 2 ZLACZAMI I TAM PODLACZAM APARAT ZAPLONOWY A 2 WYJ. MA 3 ZLACZA GDZIE JE SIE PODLACZA PROSZE O LINK LUB SCHEMAT
JAK PODLACZYC BEZSTYKOWY ZAPLON W FIACIE 125P LUB POLDEK

Poogladaj dokładnie złącze od góry i od dołu - na plastiku powinny byc oznaczenia "B" z jednej i "C " z drugiej strony.
Z tego co pamietam to "B" jest pojedyńcze i podłącza sie do cewki do "16" czyli zasilania natomiast "C" jest parą i podlącza sie do "1" cewki (drugi z pary zostaje wolny np dla obrotomierza)

Witam!Jestem tu nowy.Zdaje się,że mam taki sam modół jak Ty.I też przerabiałem w swoim fiacie zapłon na bezstykowy i nie jest to trudne. Z jednej strony masz gniazdko i tam są dwie wsówki.Tam podłaczasz przewód od aparatu zapłonowego.Z drugiej strony są trzy wsuwki i tutaj się podłncza przewód od cewki ale musisz podciągnąć tylko dwa kabelki. Jedna wsuwka zostaje wolna.Do modółu trzeba zmienić jeszcze cewke bo inaczej samochodzik odpali ale będzie gasł po pewnym czasie.Nie pamiętam jaki jest symbol tej cewki ale jak zajadę do domciu to Ci odczytam i będę mógł napisać Ci dokładniej.