Wskaźnik temperatury

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę braci i siostry umiłowanych w Omedze o wskazanie mi gdzie powinien być podłączony przewód od wskaźnika temperatury, taki kabelek z wsówką, bo mi niechcący spadł przy wymianie czujnika temp. i teraz nie mogę mu znaleźć miejsca. Proszę o w miarę jasną podpowiedz, a najlepiej jak to miejsce wymacać paluchem od góry, bo tą drogą wymieniałem czujnik. Kto zna temat ten wie jak to idzie...
I tak przy okazji gdzie jest w okolicach Wa-wy kierunek Otwock jakiś mechanior z sercem do Omeg, bo ja mam kilka adresów gdzie nie jeździć.
Za wszelaką pomoc WIELKIE DZIĘKI

Jaki silnik???
W moim dti ta wtyczka jest wsuwana na czujnik temperatury na blat (na taki grzybek mosiężny), który znajduje się w obudowie termostatu, obok (kilka cm) czujnika temperatury silnika z wtyczką na 2 piny.

Sorki nie podałem jaki motor, już nadrabiam 2,0 16v rocznik 1995, więc to chyba nie będzie tak jak Dti, ale dzięki za chęci. Może ktoś ma znajomka z Vectrą 2,0 16v bo tam ten motor chyba jest umieszczony poprzecznie i pewnie to lepiej widać, ja niestety nie mam gdzie tego oblukać.
Pozdrawiam

Mosiak, znajdź ten grzybek, jest taki sam w twoim silniku.

Ten grzybek to chyba standart w omciach.Ja mam 2.4i z 90 i jest tak samo.Szukaj w okolicy termostatu.
Pozdrawiam

No niestety u mnie ani w obudowie termostatu ani w jego okolicy nie mam miejsca na ten przeklęty przewodzik. jedynym miejscem do którego się można przyczepić jest tył silnika od strony podszybia. wskaźnik nie działa od chwili wymiany czujnika temp. wtedy ściągnołem ten przewód przypadkiem i nie mogę mu znaleść miejsca. W Omedze A rzeczywiście jest on przy obudowie termostatu.

Słabo szukałeś... Zrób zdjęcie od przodu silnika i okolic termostatu to Ci wskażemy.

Czy przypadkiem nie ma dwóch typów czujnika temp jeden z jednym wyprowadzeniem, a drugi z dwoma? Tak jakoś mi się po głowie kołacze taka myśl.

Czujniki są dwa: 1 do ECU (2 pin), 2 (1 pin, wsuwka) na blat.