Rajd ELMOT

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Informuje ze rajd ELMOT trwa i Kuchar jest w szpitalu boo sie na drzewie zawinoł

Nie Kuchar tylko Kuzaj. Czytaj uważnie wiadomości.

Cytat:

hehe może i tak.. tak szybko jezdzili ze nie doczytałem nazwiska na szybie

www.wp.pl

Cytat:
2005-05-08 00:00:56, enes pisze:

relacja live

nie kuzaj, tylko szczepaniak

nie siejcie zamętu...

relacja prosto z trasy w radiu, trzeba miec Winamp'a ELMOT

No i się już skończył wygrał Bębenek-Lancer Evo VIII, drugi Grzyb-Ignis s1600, trzeci Lubiak-Lancer Evo VIIIMR, czwarty Gabryś-Lancer Evo VII, warunki dzisiaj były arcytrudne, padał śnieg i deszcz

Ogólnie rajd ELMOT to totalna porażka ( jak wszystkie sporty motorowe w polsce).. Jestem ze świdnicy i rajd ten pamietam od zawsze.. kiedys tio było na co popatrzec .. cała smietanka rajdowa sie zjezdzala, a teraz?? kupa smiechu. kilka lancerów, jedna subaryna i same kosiarki do trawy z wyjebanym tłumikiem..
podziękujmy naszemu rządowi który zakazał reklamy wyrobów tytoniowych..

Cytat:
2005-05-08 23:23:45, berek33 pisze:
Ogólnie rajd ELMOT to totalna porażka ( jak wszystkie sporty motorowe w polsce).. Jestem ze świdnicy i rajd ten pamietam od zawsze.. kiedys tio było na co popatrzec .. cała smietanka rajdowa sie zjezdzala, a teraz?? kupa smiechu. kilka lancerów, jedna subaryna i same kosiarki do trawy z wyjebanym tłumikiem.. podziękujmy naszemu rządowi który zakazał reklamy wyrobów tytoniowych..

No to widze że naprawde mało wiesz, samochódów N4 czyli tych wszystkich czteronapędówke było 17 w tym 6 Subaru Imprez (w tym 3 wersje najnowsze z możliwych ->N11 i trzy z ubiegłego roku N10) Lancerów 11 w tym 10 wystartowało, 7 aut S1600.
Dla mnie ta lista świadczy tylko o jednym: polskie rajdy odradzają się, takiej listy nie było już dawno (od 2001r.), a tegoroczny Rajd Elmot uważam za udany.

Tyle, że poziom był naprawdę niski-niestety i nie jest to zdanie tylko moje ale wszystkich moich znajomych, którzy siedzą w temacie, czują ten klimat i obserwowali zmagania na trasie. Podczas 1 OES-u usadowiłem się w miejscu gdzie kierowcy mogli pokazać na co ich stać (seria zakrętów z nawrotem 180 stopni, kawałek prostej po asfalcie i zakręt 90 w lewo przez szuter na kostkę). To, co niektórzy wyprawiali wołało o pomstę do nieba. Nagminne redukcje biegów po wyjściu z zakrętu, podchodzenie do zakrętów 90 st. po wewnętrznej i swiedzanie za zakrętem trawki i błotka i masa innych wręcz szkolnych błędów. Może 5-6 załóg przejechało ten odcinek po książkowemu-reszta straciła tam po kilka sekund. Największe wrażenie na kibicach zrobił przejazd Fiata SC, którego załoga zrobiła to o wiele szybciej niż zasiadający w 4 napędówkach. Całkiem nieźle wypadł też przejazd Tavrii za co załoga dostała gromkie owacje od publiki

Tyle ode mnie, jako naocznego obserwatora zmagań na trasie Elmotu.

To ja proponuje dla Was wyjazdy na MŚ, tam będziecie mieli gwiazdy: Loeb, Gronholm, Solberg, Martin, Duval, Kresta... no i będziecie mieli co oglądać i nie będziecie narzekać. Będą WRC których nie ma u nas, ale pamiętajcie ze wszyscy kierowcy którzy tam startują nie jadą efektownie tylko efektywnie co w najmniejszym stopniu wiąże się z widowiskowością.
To jest Polska nie żaden inny kraj, reprezentujemy taki a nie inny poziom i ja ciesze się z tego co mam, bo wole takie rajdy niż ich nie mieć wcale. Dla mnie tegoroczny Elmot potwierdza to że coś ruszyło w polskich rajdach

ja mieszkam w takim miejscu ze nie mam jak ogladac rajdow MP bylem tylko raz na warszawskim w roku 2004 i mi sie podobalo, a teraz z tego co czytalem w WRC to sporo aut N4 i S1600 w Polsce sie pojawi wiec moze byc ciekawie, chociaz i tak Kuzi wymiatal, szkoda ze konkurancje odstaje