MotoNews.pl

Geometria w Warszawie ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich !

Szukam jakieś dobrego i niedrogiego zakładu, w którym mógłbym zrobić geometrię w swoim POLONEZIE, ważne żeby nie mieli problemu z alu-felgami (bo wiem że niektórzy robią tylko na felgach stalowych) i żeby znali się na robocie ...
Warszawa i najbliższe okolice (do 30 km).

Z góry dziękuję za wszelką pomoc !!!

Pozdrawiam, PiOtReK / 0-604-25-23-21

Ja znam tak warsztat ale daleko w Mińsku Mazowieckim

hehe ale jaja, sory za OT ale jak wchodziłem w wątek to myślałem ze masz problem z geometrią w Warszawie a nie w Polonezie a to chodzi o to że masz w polonezie ale w Warszawie

I nie szukaj fachowców od komputerowego ustawiania geometri, tam maja zapisane standarty ustawien i do tego tak kreca, po takim ustawieniu pojechalem jeszcze raz i ustawilem prawidłowo dopiero na tzw chorągiewki.

Cytat:
2005-04-21 08:35:16, pkrasinski pisze:
Witam wszystkich ! Szukam jakieś dobrego i niedrogiego zakładu, w którym mógłbym zrobić geometrię w swoim POLONEZIE, ważne żeby nie mieli problemu z alu-felgami (bo wiem że niektórzy robią tylko na felgach stalowych) i żeby znali się na robocie ... Warszawa i najbliższe okolice (do 30 km). Z góry dziękuję za wszelką pomoc !!! Pozdrawiam, PiOtReK / 0-604-25-23-21

MECHANIKA POJAZDOWA Antoni Januszewski
ul. Prymasa 1000-Lecia 81A - Pawilon 4 (wjazd również od ulicy Ordona)
Warszawa
tel. (22) 632-22-84, 837-46-91

70 zł wzieli ode mnie za pełną geometrie nie tylko zbieżność...

Cytat:
2005-04-21 09:10:09, LifeGuard pisze:
MECHANIKA POJAZDOWA Antoni Januszewski

To jest nasz partner klubowy - trzeba było upomnieć się jeszcze o zniżkę 10 % - chyba że podałeś cene ze zniżką już

A ja polecam ten zakład www.blonski.fdf.pl/ w Zielonce

pozdr

ale na emalie ten blonski nie odpowiada - chciałem się zapisać coby w kolejce nie czekac ale milczy.

Cytat:
2005-04-21 09:17:55, GDA pisze:
To jest nasz partner klubowy - trzeba było upomnieć się jeszcze o zniżkę 10 % - chyba że podałeś cene ze zniżką już

na moje słowa "...a znizka klubowa" bo naleze do klubu FSO on na to "to i tak jest tanio jak ze zniżką" nie klocilem sie bo tanio w rzeczy samej. za sama zbieznosc placilem 60 zł a geometrie krzyczeli w jednym serwisie 120 zł

Witam ponownie !

Wybrałem ten warsztat:
"MECHANIKA POJAZDOWA Antoni Januszewski
ul. Prymasa 1000-Lecia 81A - Pawilon 4 (wjazd również od ulicy Ordona)
Warszawa
tel. (22) 632-22-84, 837-46-91"

Zrobiłem geometrię za 70 zł, ale nie do końca jestem zadowolony.
Panowie mechanicy stwierdzieli, że główny problem tkwił w zbieżności, oczywiście sprawdzili i ustawili wszystko (tak mi przynajmniej powiedzieli).

Szczerze mówiąc nie odczułem większych zmian w prowadzeniu samochodu, ale napewno jest w tej chwili dużo głośniej i sam nie wiem o co chodzi.

W listopadzie '04 zmieniłem wszystkie opony na wielosozonowe PIRELLI P2500 EURO (nowe) i do zrobienia gemetrii opony były dosyć ciche, a teraz przy prędkości powyżej 60-70 km pojawiają się dosyć głośne szumy, nie wspomnę już o prędkości powyżej 100-120 km. Dodam od siebie, że podobne efekty występują na suchej i mokrej nawierzchni, na ciepłym i zimnym asfalcie.

Zastanawiam się co to może być i jak sobie z tym poradzić.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi !

Pozdrawiam, PiOtReK

Cytat:
2005-04-21 12:56:31, JerryP pisze:
ale na emalie ten blonski nie odpowiada - chciałem się zapisać coby w kolejce nie czekac ale milczy.

Wystarczy rano podjechać i nie czeka się zbyt długo.

Cytat:
2005-05-10 09:32:39, pkrasinski pisze:
Witam ponownie ! Wybrałem ten warsztat: "MECHANIKA POJAZDOWA Antoni Januszewski ul. Prymasa 1000-Lecia 81A - Pawilon 4 (wjazd również od ulicy Ordona) Warszawa tel. (22) 632-22-84, 837-46-91" Zrobiłem geometrię za 70 zł, ale nie do końca jestem zadowolony. Panowie mechanicy stwierdzieli, że główny problem tkwił w zbieżności, oczywiście sprawdzili i ustawili wszystko (tak mi przynajmniej powiedzieli). Szczerze mówiąc nie odczułem większych zmian w prowadzeniu samochodu, ale napewno jest w tej chwili dużo głośniej i sam nie wiem o co chodzi.

No to podjedź tam poraz drugi i powiedz w czym tkwi problem że po ich naprawie zmieniło sie to i to na gorsze. Czasem tak bywa. Nie każdy jest omnibusem.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

872-0000
0603 275 159
Jacek
Podjedz do niego i on sprawdzi o sso chossi.Co jak co ale na geometrii on zna sie jak malo kto. A robi to tradycyjnymi metodami...

Co do opon to matka mojej dziewczyny kupila sobie do corolli jakies super-hiper z dupy continentale po 700 pln sztuka i tez hucza. a zbieznosc itepe bylo juz robione

A skąd ten Jacek jest ?

Cytat:
Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

2005-04-21 12:56:31, JerryP pisze:

--------------------------------------------------------------------------------

Wystarczy rano podjechać i nie czeka się zbyt długo.

Rano to znaczy o wpól do siódmej. Dla niektórych to wcześnie, ale faktycznie u tego faceta jest ciągle kolejka i najlepiej być pierwszym.

Gościu robi po prostu szybko, tanio i solidnie.
Wiem, bo jestem jego klientem.

To nie jest kryptoreklama, ani reklama.... - to po prostu prawda.

Cytat:
2005-05-13 20:54:09, WFO pisze:
Rano to znaczy o wpól do siódmej. Dla niektórych to wcześnie, ale faktycznie u tego faceta jest ciągle kolejka i najlepiej być pierwszym. Gościu robi po prostu szybko, tanio i solidnie. Wiem, bo jestem jego klientem. To nie jest kryptoreklama, ani reklama.... - to po prostu prawda.

Jak się podjedzie koło dziewiątej lub dziesiątej to też się za długo nie czeka. Większość rzeczy w Poldku można zrobić nie podnosząc go całego w górę i nie trzeba czekać na zwolnienie stanowiska z podnosnikiem.