| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krzys311 Hyundai Accent GLS Wrocław | 2005-05-09 23:04:50 Mam prośbę. Od niedawna jestem włascicielem Hyundaia GLS z 1994 roku. Chcę we własnym zakresie naprawić prowadnicę tylnej szyby tylko nijak nie mogę zdjąć plastikowej gałki wraz z rączką. Cały bok rozkręciłem i wszystkie zaciski tylko tego jednego elementu nie mogę zmontować a za bardzo nie wiem na jaki zatrzask jest to montowana. Cięzko też dojść do jakiejkolwiek sprężyny (jeśli taka wogóle jest) od strony tapicerki. Nie chcę zniszczyć sobie tapicerki oraz bynajmniej połamać rączkę. Jeśli ktoś z Was walczył już z tym elementem przy Accencie to proszę o krótką wkazówkę. Będę bardzo wdzięczny. Poza tym samochód sprawuje się naprawdę znakomicie i jak na swój rocznik jest dosyć dobrze utrzymany i wyposażony.
Pozdrawiam Krzysiek. krzys311@wp.pl |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-05-09 23:09:07 W accencie nie walczyłem. Być może jest to zwykłe rozwiązanie - swego rodzaju metalowa (drut) omega wokół osi zebatej na której jest sama rączka. Odchyl trochę rączkę i przyjrzy się, powinien być drucik, spróbuj go wyjąć małym śrubokrętem.
Gadi |
krzys311 Hyundai Accent GLS Wrocław | 2005-05-09 23:15:30 Dzięki za radę. Spróbuję jeszcze powalczyć. |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-05-09 23:27:56 Jesli jest to samo co w Pony '91 to tak jak napisal gadi, jest tam taka omega ktora trzeba lekko odgiac i sama zejdzie. Zeby sie tam jakos dostac dobrze jest troche naprzec/nacisnac na tapicerke drzwi a wtedy zrobi sie mala szparka i zobaczysz jak to tam jest. Jak robisz to 1szy raz to dobrze wtedy jak jest druga osoba ktora przytrzyma drzwi zebys nie nacisnal za mocno. |