| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-04-10 21:13:25 wg mnie gadanie przez sluchawke nie jest zbyt komfortowe...wg mnie jezeli gadanie w aucie to tylko przez prawdziwy zestaw glosnomowiacy... |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-04-10 22:52:07 tak sie zastanawiam po przeczytaniu wypowiedzi kubaja...ze jezeli juz mialbym korzystac z zestawu glosnomowiacego bluetooth to chyba wystarczylby mi sam glosnik plus mikrofon...nie potrzebuje tych widelek skoro i tak nie laduja telefonu.tylko pozostaje problem anteny zewnetrznej
ja sluchawke uwazam za zle rozwiazanie bo nawet jak mialem zestaw sluchawkowy z przyciskiem odbierajacym nigdy nie chcialo mi sie z niego korzystac...moze to przez to podlaczanie ale nei wiem.. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-04-10 22:58:26 hmm iampiki..ale nei do konca mnie zrozumiales chyba..albo mi sie tak wydaje to co jest na fotkach to nie jest zestaw BT tylko konwencjonalny..jesli chodzi o BT to faktycznie nie jest potrzebny uchwyt..antena przy obecnym pokryciu kraju tez bym sie nie martwil...aaaa no i jesli piszesz ze zestaw glosnomowiacy to glosnik i mikrofon tojest to spore uproszczenie uwierz mi..naprawde spore..uklady filtrujace sa obecnie dosc skomplikowane i zwykle wzmocniecnie sygnalu na glosnik nie wystarcza..po za tym jesli chodzi o odbieranie..to zawsze odbierajac telefon musisz jakis guzik wcisnac..chyba ze ustawisz na autoodbior ale to mozesz zrobic i przy zwyklej przewodowej sluchaweczce
pomylilem sie co do oznaczenia tego zestawu motoroli to jest HFW8000 i tu jest test tego urzadzenia [ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-04-10 23:15:18 ] |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-04-10 23:42:30 fakt troche zle zrozumialem...
zgodnie z tym opisem na stronie gsmonline zestaw na bluetooth nie ma trzymania na telefon... mowiac o samym glosniku i mikrofonie mialem na mysli zestaw bez uchwytu, czyli taki z tym ukladem filtrujacym
jezeli chodzi o zestaw sluchawkowy to mialem zazwyczaj wlaczone autooodbieranie, ale rzadko po tym jak wsiadlem do samochodu chcialo mi sie podlaczac go pod telefon, moze jakby bym pouzywal taki zestaw bluetooth to zmienilbym zdanie.. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-04-11 06:57:26 BT fajny zjadacz baterii. W Nokii 6310 potrafi w ciągu 2 dni (2x po 12 godzin) zeżreć całą baterię która standardowo wystarcza na 10-12 dni. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-04-11 16:03:12 no to wlasnie napisalem piotrek by the way..telefon na fotce to tzw smartphone czyli telefon z systemem operacyjnym windows smartphone microsoftu..(niestety ten model nie ma BT) ale oczywiscie sa i z BT..i dla urzadzen tej klasy posiadajacych modul BT napisano programik ktory monitoruje otoczenie tzn np co minute na jedna sekunde wlacza BT i sprawdza czy w zasiegu pracy telefonu znajduje sie jakies urzadzenie BT ..jesli znajdzie takie urzadzenie np zestaw glosnomowiacy albo HF albo gps wtedy sie z nim laczy..a jesli nie to wylacza sie znow na minute..w ten sposob bateria jest dosc dobrze chroniona i nie trzeba sie martwic wlaczaniem i wylaczaniem BT w telefonie ot taki bajer |
Chojnak79 C-klasa W202 Kombi S ... Żyrardów | 2005-04-26 12:06:10 Witam,
z własnej praktyki wiem (zajmuje się GSM'em) polecam słuchawkę Motorola HS805. Jest tania w granicach 200 PLNów nówka, a jej najważniejszą zaletą jest to, że komunikuje sie z każdym sprzętem z BT i jest zasilana baterią AAA (cienki paluszek), więc jak padnie aku to poprostu go wymieniasz, a nie latasz jak oszalały po serisach w poszukiwaniu drugiego aku
Pozdrawiam |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2005-05-10 18:39:54 Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi zdecydowalem sie (juz jakis czas temu) na Motorole. Co prawda mam telefon SE T610, ale rzeczywiscie zgodnie z sugestiami - wspolpracuje ze sluchawka calkiem OK. Co poniektorzy mieli okazje zobaczyc to urządzonko na zlocie w Iłkach (i mnie wyśmiać ) ... juz na parkingu na Sląsku.... "Michałku, a ile zaplaciles za tą operacje korekcji uszków?" , "Czemu uszka ci migają na niebiesko"
Hehehe... bylo smiesznie
Tak czy inaczej - dzieki piekne za info !! |