Jakie kupic klocki hamulcowe do Ponego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jakie kupic klocki hamulcowe do Ponego czekam na propozycje i cenny ( oczywiscie nie drogie )

ja kupuje "riacamy" koszt około 85pln dosyć trwałe i nie brudzą za bardzo alumów nie kupuj napewno klocków firmy "bendix" bo zanim dojedziesz do domu z warsztatu to już ich nie będzie.

a nie ma nic tnaszego i dobrego ) Freddoo

Osobiście polecam Lucasy. Jeżdze na nich w Accencie i naprawde tródno nażekać. Można jeszcze zainwestowac hajs w Ferrodo Primer, ale w żeczywistości to też Lucas. Z renomowanych klocków szczeże odradzam Ate. Za długo sie docierają i za szybko zużywają. Bierz Lucasy albo Ferrodo i jeździj paredziesiąt tys. bez wymiany. Co do cen zapraszam na www.intercars.com.pl masz tam w e-katalogu ceny.

Co do klocków tanich prodróbek, to wszytkie odradzam i Remicary i Textary to lipa.

Thx straszne ceny maja intercars-ie kolocki za 97 zł

Dzis bylem w ASO Hyundaia i oryginalne klocki do Pony '91 kosztuja 189 PLN brutto (zestaw na przod). To tak dla informacji.

PS Teraz czekam na pochwale od speeda - napisalem krotko, sucho i na temat, bez zbednych ozdobnikow, czyli tak jak On lubi . Moge przyjac kwiatki ale wole bombonierke.

EDIT:

NARAZIE MASZ + :p ZOBACZYMY CO DALEJ BĘDZIE:d.

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-04-06 13:26:03 ]

EDIT JA:
Dziex, rozumiem ze bombonierka przyjdzie kurierem.

[ wiadomość edytowana przez: Kolargol dnia 2005-04-06 14:30:03 ]

No ja dalem dzis za oryginalne do accenta I dokladnie 105 zl w Japan Cars, troche drogo ale tak jak ktos napisal w innym topicu ze na tym to szkoda oszczedzac, ale wybor nalezy do ciebie. Pozdrawiam

Cytat:
2005-04-06 13:16:29, Mortek pisze:
No ja dalem dzis za oryginalne do accenta I dokladnie 105 zl w Japan Cars, troche drogo ale tak jak ktos napisal w innym topicu ze na tym to szkoda oszczedzac, ale wybor nalezy do ciebie. Pozdrawiam

Ale 105 za zestaw oryginalnych Hyundaiowskich klocków na przod (oba kola)? To czemu taka roznica, do Pony prawie 2x drozej. Chyba ze zle zrozumialem. Ja pisalem ze 189 to za klocki na oba kola.

W moim przypadku 105 zl to komplet na obydwa kola, czy kupujesz klocki czy szczeki do tylu zawsze sprzedaja kompletami na oba kola. Mnie tez bardzo dziwi fakt ze az tyle ci powiedzieli, moze sprobuj podjechac do Japan Cars napewno cos ci doradza, a ja juz sam sie pzrekonalem jaka maja przebitke w firmowych salonach, starszni zdziercy. Sa ponoc w JC jakies tansze japonskie zamienniki i podobno niezle, musisz sam sie zorientowac co ci powiedza. Powodzenia i pozdrawiam

Ale zdzierstwo. Tak jak napisalem w ASO klocki 189 PLN, a zadzwonilem do sklepu JK Auto na Woloskiej i tam komplet kosztuje 75 PLN jeszcze przed znizka. Powiedzieli mi ze sa to oryginalne (2 razy sie upewnialem). Jeszcze ich nie widzialem ale jutro pojade. Jesli to te same klocki to niezly narzut w tym ASO maja

kupilem klocki firmy JC Znacie je

ze sie wtrace chyba najlepsze zrodlo ile w ASO powinny kosztowac czesci zamienne - klocki pony

Cytat:
2005-05-05 21:37:38, eqs pisze:
ze sie wtrace chyba najlepsze zrodlo ile w ASO powinny kosztowac czesci zamienne - klocki pony

Te ceny sa z kosmosu!!! I to do tego z innej galaktyki!!! 1312zl (brutto 1600zl) za przednia szybe??? Oni chyba oci... To ja w tamtym roku jak mi pekla przednia szyba od przeladowania samochodu za 300zl /slownie: trzysta/ wymienilem przednia szybe, gumowa uszczelke stabilizatora i jedna obejme baku paliwa, bo mi pekla. I to wszystko razem za 300zl, dodam ze wszystkie czesci lacznie z szyba byly nowe, nie jakies uzywane.

to jest wiesz szyba.... a jak dwa swiatla przeciwmgielne do mnie 800 zl

No jakby ktos kidys marudzil ze duzo zaplacil niech popatrzy sobie na ASO az sie lzej na sercu robi i chyba ngdy sie nie stwierdzi " Przeplacilem"

oryginalne klocki do poniacza kupowałem ostatnio po 66 zł. sprawują się pięknie. a co do ASO to nawet zamienniki są u nich dwukrotnie droższe niż gdzie indziej. przykład: manszeta JC 44 zł serwis, 17 zł inny sprzedawca; olej do skrzyni 64 zł serwis, 46-48 inny sprzedawca.

ja w srode kupilem klocuszki Ferrodo koszt 65 PLN