Prowadnice szyb w Accencie 3d 95"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich, mam pytanie czy prowadnice szyb w drzwiach to rzecz wymienialna czy nie? Mam Accenta 95 3d i problem z opuszczaniem szyb elektrycznych, czy można wymienić prowadnice? Czy drzwi z modeli 3d oraz 4di5d(przednie) z lat 94-99 róznia się czy nie? Pozdrawiam i czekam na odzew.

hej
moge się podzielić info.
kilka dni temu mialem robiony lewy silownik.
kupilem accenta 96, 3d 1,3 ltr, wersja niemiecka (75 km).

1.silowniki sa rozne w zaleznosci od wersji 3d (drzwi) i wiecej.
w moich drzwiach (obu) padly rolki. czyli silniki ok i szyny. po prostu tam sa plastikowe rolki a na nich linka. i ta linka z czasem wyciera rowki w rolkach i linka sie slizga i stad problem z podnoszeniem/opuszczaniem szyb.
niestety nie znalazlem uzywki wiec pojechalem do aso i kupilem za 188 zl silownik (czyli cala szyna, rolka,linka i td ale bez tej czesci na ktorej jest silnik). ze starego zestawu gosc wykrecil naped (czyli silnik plus slimak,itd) i skrecil do nowego.
uwaga: w serwisie mieli na miejscu lewy silownik. ale gosc twierdzil ze nawet w wersji 3d wystepuja dwa rodzaje silownikow w zaleznosci od rodzaju/ilosci zebow w zebatce silniczka. wiec najpierw podalem mu numer nadwozia i na tej podstawie ponoc sprawdzil ze pasuje.

mam walniety drugi silownik (to samo-czyli sprawny silnik ale rolka do d... ) i jak dorwe uzywana reszte to sam zmienie.

mam nadzieje ze Ci pomoglem co nieco...
hej

podaj maila accenciak, podesle ci schemat budowy drzwi w 3d

witam ponownie.
damstep@wp.pl

dzieki Ci z gory i z dolu.
jak dorwe sprzet to na pewno bedzie latwiej to przykrecic do drzwi z taka instrukcja.
teraz szyba jest podparta deska... czad...