POMOCY 1.8 TD Dlawi sie i gasnie na wysokich obrotach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki wlasnie problem. Na obrotach w okolicy 4500 -5000 wkreci sie przydusi i gasnie. Moze ktos podpowie co to moze byc? Bylem u mechanika i powiedzial ze to pewnie przez powietrze w paliwie, ale podpielem wezyk gumowy przeroczysty omijajac filtr paliwa i nie ma bombelkow. Odpinalem przeplywomierz, to samo jest. Nie mam katalizatora. Nie wiem czy to prze ustawienie pompy czy wtryski? Jeszcze 2 miesiace temu bylo ok. Pomozcie bo niechce kasy wydac na marne. Dodam ze jak zgasnie a pozniej go odpale to strasznie zadymi, doslownie chmura .

Cytat:
2005-05-09 20:19:17, misgo pisze:
Mam taki wlasnie problem. Na obrotach w okolicy 4500 -5000 wkreci sie przydusi i gasnie. Moze ktos podpowie co to moze byc? Bylem u mechanika i powiedzial ze to pewnie przez powietrze w paliwie, ale podpielem wezyk gumowy przeroczysty omijajac filtr paliwa i nie ma bombelkow. Odpinalem przeplywomierz, to samo jest. Nie mam katalizatora. Nie wiem czy to prze ustawienie pompy czy wtryski? Jeszcze 2 miesiace temu bylo ok. Pomozcie bo niechce kasy wydac na marne. Dodam ze jak zgasnie a pozniej go odpale to strasznie zadymi, doslownie chmura .

Kolor chmury ma znaczenie...

Jest to czarny kolor, nawet resztki zostaja czarne na polbruku, nie wiem co robic...

Cytat:
2005-05-09 20:45:20, misgo pisze:
Jest to czarny kolor, nawet resztki zostaja czarne na polbruku, nie wiem co robic...

Sprawdź wtryski, to nie wydasz majątku, a prawdopodobnie to o nie chodzi... Tym bardziej, jeśli przejechałeś na nich już sporo (powiedzmy ok. 100kkm lub więcej)...

Ja miałem cos podobnego tez kopcil i nie chcial wchodzic na obroty doszlo do tego ze nie chcial praktycznie palic. Wszyscy mówili mi ze to pompa i wtryski siadły, no to dalem to do specjalisty a ten mi na to ze wszystko jest OK. Powodem awari okazalo sie co innego. Przy turbinie jest taki podcisnieniowy czujnik od nigo idzie wodzik który otwiera dysze w kolektorze wydechowym, i to mialem pekniete. od góry patrzac tego nie widac ptrzeba szukac pod kolektorem. Do tego mialem przytkany katalizator. Teraz wszystko działa jak należy auto smiga jak nigdy dotąd.