MotoNews.pl

BOSCHMANN ?-? opinia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce zbudowac w miare dobry i tani, ale juz profesjonalny zestaw CarAudio. (2 tweetery, 2 mid bassy, 2 pelnozakresowe dwudrozne, 1 woofer 30cm + wzmacniacz 5 kanalow) Samochod wygluszony matami bitumicznymi. Calosc jakies 1500zl. Firma ta, choc napewno daleko jej do HiEndu wydaje mi sie przyzwoita a za te kase bedzie to naprawde pozadny zestaw do niewielkiego auta (Hyundai Getz 5D). Co myslicie?

ja tam za glosniki bym wzial hertze esk 165 (sam planuje ich zakup) a do tego rozejrzal sie za wzmacniaczem jbl (http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=47490130) a jako skrzynie tez jbl (http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48942655) - cena podobna chyba a napewno lepiej zagra - choc nie wiem czy czegos lepszego sie nie znajdzie

Tylko raz słyszałem Boschmana w samochodzie i mam nadzieję ze już więcej nie usłyszę. Zadnych basów, zero sopranu, brak jakości dzwięku. Radziłbym dołozyć kilka złotych i kupić cos markowego.

no nie wiem, u mnie w audi B4 z przodu na polce sa boschmanny 10cm standardowo wstawione, przyzwoicie graja, a może to sa po prostu prawdziwe boschmanny

Cytat:
2005-05-10 23:06:32, Realdoom pisze:
no nie wiem, u mnie w audi B4 z przodu na polce sa boschmanny 10cm standardowo wstawione, przyzwoicie graja, a może to sa po prostu prawdziwe boschmanny

Co jak co ale o popdrobkach buszmenow to ja jeszcze nie slyszalem .
Ja tez nie jestem zwolennikiem tej firmy. Lepiej sie wsztrymac i poodkladac troche wiecej pieniazkow niz pozniej zalowac.

Cytat:

zależy jeszcze co kto uważa za przyzwoity dzwięk. kiedys miałem w poprzednim samochodzie wg. mnie naprawde dobrą zabudowe za pare ładnych tysięcy zł, po rozmowie z kumplem który był swojego czasu vice mistrzem caraudio w Polsce, okazało sie ze moje audio jest mniej niz przeciętne. punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. pozdrawiam